Hlavní obsah

Olomouc - Příbram 6:1Sigma rozstřílela Příbram a díky hatricku Ordoše vede ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Klesnil 1 : 0
45. Petr 2 : 0
54. Petr 3 : 0
63. Ordoš 4 : 0
67. Danoski 4 : 1
90. Ordoš 5 : 1
90. Ordoš 6 : 1
Záznam online reportáže

Kouč Sigmy Roman Pivarník avizoval, že zápas považuje za mimořádně důležitý z pohledu boje o špici tabulky a podle toho to od úvodního hvizdu vypadalo. Sigma se do svého soupeře pustila nekompromisně, ale proti úporné defenzívě skulinu, kterou by pronikla, hledala jen velmi těžko. Přímé střely na bránu vyslali jen Ordoš a Pospíšil, ale minuli. Až v 21. minutě ideálně našel Klesnila Pospíšil a olomoucký „tank“ šancí nepohrdl a Hanáky poslal do vedení.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoučtí Zdeněk Klesnil (vlevo) a Michal Ordoš se radují z gólu do sítě Příbrami.

Článek

O osmnáct minut později mohl vedení potvrdit, když ho parádně vysunul Navrátil, ale tentokrát bránu Hrušky těsně minul. Vzápětí byl blízko gólu Pospíšil, Hruška byl ale na místě. Další zápis do střelecké listiny mohl v poslední minutě první půle přidat Ordoš, avšak odmítl. Ihned na to ale založil rychlou akci, míč posunul doprava na Navrátila, ten odcentroval a Petr z voleje nádherně trefil levou šibenici.

Při chuti pak zůstal i po přestávce a v 53. minutě se trefil podruhé, když skvěle zpracoval odražený míč a přízemní střelou k tyči nedal Hruškovi šanci. Sigma však dál předváděla nádherný atraktivní útočný fotbal a bavila diváky. Další akci rozjel v 63. minutě Pospíšil a i když Klesnilovu hlavičku Hruška reflexivně vyrazil, na Ordošovu dorážku byl již krátký.

Poté Sigma na chvíli ztratila koncentraci a toho využil střídající Danoski, když po nevinné akci zkorigoval. Domácí ale i poté zápas v klidu kontrolovali a v poslední minutě zkázu Příbrami ještě zpečetil krásným gólem Ordoš a vzápětí na to další trefou posunul Sigmu před Jablonec do čela tabulky.

Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 6:1 (2:0)
Branky: 63., 90. a 90.+1 Ordoš, 45. a 54. Petr, 21. Klesnil - 67. Danoski. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Moláček. ŽK: Schulmeister - Dejmek, Šlapák. Diváci: 4 820.
Olomouc: Zlámal - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek (67. Janotka) - Pospíšil, Ordoš, Hořava - Petr (81. Plšek), Klesnil, Navrátil (76. Schulmeister). Trenér: Pivarník.
Příbram: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Divíšek - Krbeček (70. Kalivoda), Trapp, Mareš 79. Valenta), Šlapák (58. Danoski) - Střihavka, Wágner. Trenér: Marko

Reklama

Související témata: