Hlavní obsah

Slavia - Hradec 3:0Slavia potvrdila skvělé jarní výsledky, hradečtí Votroci sestupují

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kisel 1 : 0
88. Čonka 2 : 0
88. Hurka 3 : 0
Záznam online reportáže

Karel FeltPrávo

Během půl hodiny zpečetili slávisté dvěma góly sestup královehradeckých Votroků. Razítko jim dal v závěru Hurka. Východočeši sice chvílemi projevovali snahu o zázrak, ale ten vyzněl naprázdno i vzhledem k dalším výsledkům předposledního kola. Slavia zvítězila 3:0.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec gólu Slavie Karol Kisel (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči Martinem Dostálem (vlevo) a Štěpánem Korešem.

Článek

Třikrát po sobě hned po úvodním hvizdu chybovali slávisté v rozehrávce, ale Hradec nabízenými možnostmi pohrdl. Z prvního protiútoku a následného rohu tak mohli skórovat domácí, ale úspěšní také nebyli. Po další rychlé akci hledal Škoda Kisela, ale Hájek byl u míče dřív. Hradec však bojoval o poslední naději a málem byl odměněn. Čonka udělal chybu na kraji vlastní šestnáctky a nebezpečí musel hasit Dostál, který zblokoval ránu Šislera.

Slavia odpověděla hned po rohovém kopu, kdy po levé straně utekl Čonka, obešel dva protivníky a jeho přihrávku poslal Kisel parádní šajtlí za záda bezmocného Lindra. Vzápětí pálil po další akci Vošahlík, ale tomu byla brána příliš nízká. Votroci nešli do kolen, nadechli se a zkusili zaútočit. Schwarz hledal nákopem za obranu Kuliče, Hubáček mu míč nechtěně vrátil a Čontofalský musel nadvakrát krotit jeho dělovku.

Čonka se trefil od autové čáry

Hradec už zaútočil jen jednou, protože Slavia se usadila na jeho polovině. Závar po půlhodině hry ještě stihli hosté odvrátit. Když se při dalším nájezdu srazil Škoda z Lindrem, míč se dostal až k postranní čáře, odkud ho z těžkého úhlu poslal Čonka do odkryté branky. Východočeši málem snížili. Hochmeisterovu propagační střelu ze třiceti metrů Čontofalský neudržel, ale stihl míč stáhnout v poslední sekundě před Harbou. Do půle si pak Slavia udržela převahu.

Po změně stran zkusil překvapit Lindra Škoda, ale míč šel daleko vedle branky. Na druhé straně Harba nezpracoval přihrávku Poděbradského a z protiútoku znovu zahrozili domácí. Harba byl u další nebezpečné situace, kdy se zranil Čontofalský a míč neudržel, ale královehradecký záložník jako by ve studeném podvečeru přimrzl k trávníku. Východočeši mohli být odměněni alespoň čestným gólem, ale Hadaščok z malého vápna přestřelil.

Po hodině hry se pokusil Kisel krásným pasem nastartovat Škodu, ale tomu jako by vynechával motor a o tutovku přišel. V závěru mohl přidat druhý gól Kisel, ale Lindr jeho střelu vyrazil nohou a Koreš z dorážky přestřelil. V závěru Hurka pečetil prohru Východočechů po další rychlé akci. Slávisté mohou být spokojeni. Čtyři zápasy pod novým koučem Petroušem vyhráli se skóre 12:1.

29. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - FC Hradec Králové 3:0 (2:0)
Branky: 14. Kisel, 36. Čonka, 88. Hurka. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Zeman. ŽK: Škutka - Malinský. Diváci: 6190.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka - Vošahlík, Gecov (55. Petrák), Zmrhal, Koreš (77. Hurka) - Kisel - Škoda (70. Škutka). Trenér: Petrouš.
Hradec: Lindr - Plašil (76. Klapka), Hochmeister, Hájek, Poděbradský - Šisler, Schwarz - Malinský, Harba, Halilovič (53. Štěpán) - Kulič (53. Hadaščok). Trenér: Prokopec.

Reklama