Hlavní obsah

Dukla - Znojmo 1:1Nováček ze Znojma si odvezl z Julisky bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Gedeon 1 : 0
76. Hrošovský 1 : 1
Záznam online reportáže

Karel FeltPrávo
Aktualizováno

Hned v prvním kole Gambrinus ligy se postaral o překvapení nováček ze Znojma, který vybojoval na Julisce bod za remízu 1:1. Historicky první gól vstřelil Patrik Hrošovský. Dukla předvedla výkon na hranici bídy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Znojemský útočník Marek Heinz během utkání 1. kola Gambrinus ligy s Duklou Praha.

Článek

Dukla začala typicky českým stylem. Přijeli „nazdárci", tak co bychom se v tom vedru honili. Jenže Znojmo při své historické prvoligové premiéře nezalezlo, a kdyby Hrošovský hlavou mířil o pár centimetrů víc doleva, Rada by se nestačil divit. Z domácích se probudil jen Néstor, který dělovkou z hranice šestnáctky protáhl Hrubého.

Parádní trefa veterána Gedeona

Najednou byla domácích plná Juliska. Výborný Néstor našel přihrávkou svého španělského krajana Romera, ale ten pálil z voleje nad branku. Na další centr z levé strany si vyskočil Ouedraogo a míč z jeho hlavy orazítkoval břevno. Dukla svůj tlak využila po necelé půlhodině, když centr Bergra Hrubý neudržel nebo špatně vyboxoval, odraženého míče se zmocnil stále skvělý veterán Gedeon, srovnal si mířidla a dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Na levé straně řádící Néstor, který si dělal, co chtěl, předložil lahůdku Pospěchovi, jenže ten balón minul. O chvíli později mu poslal perfektní centr Vrzal, ale s Pospěchovou hlavičkou si poradil hostující brankář. V závěru poločasu Dukla opět zvolnila, odvážně hrající nováček se sice dostával k její šestnáctce, ale tam jeho útočné ambice končily.

Historická trefa Hrošovského

Druhý poločas zahájila Dukla opět náporem, který vyústil v trestný kop z pravé strany šestnáctky. Zajímavě rozehraný signál ale zakončil Berger střelou těsně vedle branky. Další minuty patřili Jihomoravanům. Duklu sevřeli na její polovině, ale na víc než jeden nepřesný střelecký pokus se za deseti minut nezmohli. Naopak z protiútoku Pospěch pálil k tyči, kde byl ale Hrubý včas.

Znojmo si udržovalo územní převahu. Bylo pohyblivější, rychlejší, jen nenašlo recept na zformovanou obranu Duklu. Na její hráče chvílemi nespokojení fanoušci už pískali. A právem. Čtvrt hodinu před koncem překvapil Radu v brance přízemní střelou Hrošovský. Stal se tak autorem prvního historického prvoligového gólu Znojma. V závěrečném náporu mohla Dukla otočit skóre, ale Haškův perfektní centr minuli hned tři hráči.

1. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - 1. SC Znojmo 1:1 (1:0)
Branky: 26. Gedeon - 76. Hrošovský. Rozhodčí: Královec - Moláček, Kotík. ŽK: Božič, Rada - Helísek. Diváci: 2095.
Dukla: Rada - Romera, Božič, Vorel, Vrzal - Ouedraogo (79. Hašek), Gedeon, Malý (64. Hlinka) - Berger, Pospěch, Néstor (89. Marek). Trenér: Kozel.
Znojmo: Hrubý - Helísek, Jonov, Hnaníček, Mudra - Hrošovský (82. Tomeček), Buchta - Lacko (69. Zeba), Nepožitek, Okleštěk - Heinz (90.+1 Vašíček). Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: