Hlavní obsah

Dukla - Ml.Boleslav 1:1Juliska už není nedobytnou tvrzí, jakou bývala, Dukla doma zase ztratila body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Romera 1 : 0
89. Nešpor 1 : 1
Záznam online reportáže

Pražská Juliska už na podzim není nedobytnou tvrzí, jakou ještě v předchozí sezóně bývala. Ze čtyř zápasů na vlastním hřišti dokázala totiž Dukla vyhrát jeden jediný. V prologu k šestému ligovému kolu se musela smířit s dělbou bodů s Mladou Boleslaví, i když ještě minutu před koncem po trefě španělského legionáře Romera vedla. Nešpor však v samém záběru zachránil hostům spravedlivou remízu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ondřej Vrzal z Dukly (vpravo) a David Štípek z Mladé Boleslavi v 6. kole Gambrinus ligy.

Článek

Pomalu až k šestnáctce Dukly vysunuli mladoboleslavští fotbalisté od samého začátku svůj téměř hokejový forčekink, nenechali domácí hrát, natož pak kombinovat, byli pohyblivější, důraznější a také aktivnější a i proto se prolog k ligovému kolu odvíjel podle jejich partitury. Pražané byli nuceni bránit a spoléhat jen na rychlé výpady, což byl scénář, na který nejsou doma zvyklí.

Božič zachraňoval na čáře

I tak si z brejků připravovali docela slibné příležitosti. Néstor však na nadýchaný centr Pospěcha nedoskočil, sám Pospěch dopadl o tři minuty stejně, a tak blíže ke gólu měli hosté.

Brankář Rada se totiž v 18. minutě k míči z rohového kopu nedostal a balón kroutící se do sítě musel odhlavičkovávat Božič, za sedm minut se ocitl v nadějné střelecké příležitosti pro změnu Nešpor, ale bránu minul.

Až poté se Dukla probrala a začala se dostávat ke své obvyklé hře, kterou zatlačila soupeře k Millerově šestnáctce a sama převzala iniciativu. Zmohla se ovšem jen na příležitost Bergra, kterou hostující brankář zlikvidoval.

Nešpor hosty spasil

Po přestávce se ale domácí přece jen dočkali... Pospěch sice napálil míč jen do tyče, ale ten se odrazil přímo k číhajícímu Romerovi, který ho do sítě přece jen dotlačil. Deset minut poté mohl Néstor Duklu uklidnit docela, neboť běžel sám na Millera, ale nepovedeným lobem ho nepřekonal.

Mladá Boleslav se pokusila zachránit ztracený zápas, třikrát vystřídala a pustila se vehementně do útočení. Rada sice bravurně kryl hlavičku Nešpora a Štajnera, ale minutu před koncem se Nešpor přece jen trefil a zajistil hostům zaslouženou remízu.

Dukla - Mladá Boleslav 1:1
Branku: 57. Romera - 89. Nešpor. Rozhodčí: Mikel - Nádvorník, Blažej. ŽK: Nestor.  Diváci: 2150. Poločas
Dukla: Rada - Romera, Štětina, Božič, Vrzal - Hlinka, Gedeon, Kalouda (75.Malý) - Berger (90. Marek), Pospěch, Néstor (81. Pázler). Trenér: Kozel.
M. Boleslav: Miller - Kysela (77. Štoček), Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk, Jarolím - Štajner, Chramosta (64. Jeslínek), Štípek (63.Bořil) - Nešpor. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: