Hlavní obsah

Dukla - Brno 2:1Dukla doma těsně zdolala Brno s debutujícím trenérem Kotalem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Markovič 0 : 1
43. Pospěch 1 : 1
54. Pospěch 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Dukly v předehrávce 8. kola první ligy otočili zápas s předposledním Brnem a na svém stadiónu zvítězili 2:1. Na lavičce Zbrojovky nevyšla soutěžní premiéra trenéru Václavu Kotalovi, jehož tým nebodoval pošesté za sebou. V úvodu poslal Brno do vedení Markovič, těsně před přestávkou vyrovnal Pospěch a nejlepší střelec Dukly po změně stran druhou trefou dokonal obrat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zbyněk Pospěch z Dukly (ve žlutém) v zápase 8. kola fotbalové Gambrinus ligy proti Brnu.

Článek

Před utkáním legendy Dukly v čele s Josefem Masopustem symbolicky převzaly historické trofeje, které nový majitel klubu Petr Paukner v týdnu odkoupil od Příbrami. Tam poháry putovaly před šestnácti lety poté, co na Julisce načas skončil vrcholový fotbal.

Brnu dokonale vyšel úvod zápasu a hned z první šance šlo do vedení. Skalák v deváté minutě přešel přes Vrzala a přesnou přihrávkou našel tvrdě zakončujícího Markoviče. Nejlepší týmový střelec si proti svému bývalému klubu připsal čtvrtý zásah v sezóně.

Dukla sice bleskově odpovědala, ale Néstorovu dorážku rozhodčí neuznali pro ofsajd. Domácí diktovali tempo hry a měli i další šance. Mareš nepříliš razantní střelou trefil tyč. Ve 27. minutě z pravé strany zakončoval opět Néstor, jehož pokus hostující brankář Hladký vykopl.

Pospěch před přestávkou načal obrat

Dvě minuty před koncem poločasu Dukla přece jen srovnala. Na rohový kop si naskočil Božič a jeho hlavičku poté z voleje prodloužil do branky Pospěch. Někdejší útočník Brna ukončil pětizápasovou sérii bez gólu a skóroval popáté v tomto ročníku.

Domácím se povedl i začátek druhé půle. Po standardní situaci v 54. minutě vystřelil nový hráč na hřišti Marek Hanousek, míč se dostal k Pospěchovi a ten podruhé v utkání pohotově zakončil.

Pospěch byl při chuti a dokonce sahal po hattricku, jeho oblouček však Hladký chytil. V 65. minutě pak zkušený střelec vybídl Kaloudu, který tváří v tvář hostujícího gólmana nepřekonal. Deset minut před koncem pak po rohu Vrzal z voleje znovu napálil brankovou konstrukci, kterou v nastavení trefil i Néstor. Dukla přes velkou převahu sice už pojistku nepřidala, ale nakonec zdolala moravský tým i ve třetím vzájemném zápase v nejvyšší soutěži.

8. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
Branky: 43. a 54. Pospěch - 9. Markovič. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Filípek. ŽK: Štetina - Janotka, Husár, Pernica, Fischer. Diváci: 2052.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Vrzal - Kalouda (74. Malý), Gedeon, Hlinka (46. Marek Hanousek) - Néstor, Pospěch, Mareš (87. Vorel). Trenér: Kozel.
Brno: Hladký - Janotka, Schuster, Pernica, Husár - Fischer - Pašek (77. Hyčka), Zavadil (72. Přerovský), Frejlach, Skalák (87. Škoda) - Markovič. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: