Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 0:4Slávistická bída pokračuje, padla doma s Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Štohanzl 0 : 1
61. Ščuk 0 : 2
69. Nešpor 0 : 3
85. Chramosta 0 : 4
Záznam online reportáže

Bída a utrpení, jedině tak lze charakterizovat to, co Slavia v současnosti produkuje. V sobotu večer prohrála 0:4 s Mladou Boleslaví, která rozhodně v Edenu nepřekypovala aktivitou. Když pak musel kvůli červené ze hřiště domácí debutující gólman Karel Hrubeš, zoufalé domácí srazila údery ze standardek do kolen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Praha Martin Dostál po utkání 8. kola Gambrinus ligy mezi SK Slavia Praha a FK Mladá Boleslav

Článek
Fotogalerie

K překvapení všech poslal kouč Michal Petrouš do brány mladíčka Karla Hrubeše, ale ten byl dlouhé minuty bez práce, stejně jako jeho mnohonásobně zkušenější mladoboleslavský protějšek Miroslav Miller. Hrálo se mezi oběma šestnáctkami v uctivé vzdálenosti od pokutových území a bylo to k nekoukání. Komorní atmosféru rušili jen nejvěrnější slávističtí fanoušci. Jinak zel Eden takřka prázdnotou.

Štohanzl jen doťukl

Domácí si byli vědomi, že každá další bodová ztráta je tlačí ke dnu tabulky, ale na vytvoření si tlaku proti silné Boleslavi prostě neměli. A tak to zkusili z brejků.  Jeden hodně slibný táhl Hurka, ale jeho přihrávka Gecova ani Škutku neoslovila. Příliš kulatý míč jim vadil... O pár minut později se odvážil vypálit Koreš, ale Miller si prostor u tyče pohlídal.

Po čtvrthodině to zkusila Slavia znovu. Kisel prodloužil hlavou míč na Škutku, ale ten nedokázal přesně zakončit. Středočeši jako by si přijeli do Edenu odpočinout. Ubránili, co potřebovali a dopředu jen markýrovali snahu o útok a zisk tří bodů. Deset metrů před pokutovým územím domácích jako by zapomněli, k čemu je bílá konstrukce se sítí, že by se měli alespoň pokusit na ni vystřelit míč. Když už z trestného kopu poslal do šestnáctky Kysela, Johana ho hlavou jen polechtal, takže se Hruběš mohl poprvé ukázat.

O vzruch se postaral Kolařík slabou malou domů a Hrubeš měl co dělat, aby míč ukopl před Jarolímem. Hostům bylo zřejmě trapné vyjet si do Edenu jen na výlet a po půl hodině se rozhodli dát gól. Nešpor s Chramostou vyzpovídali obranu a Štohanzl za nečinného přihlížení Hrubeše i Kolaříka zblízka jen doťukl míč do sítě.

Hrubeš premiéru nedokončil

Neuběhlo ani šest minut, po bleskové akci, kterou rozjel chytrou patičkou Štajner, se vřítil do domácí šestnáctky Chramosta, ale napálil míč jen do tyče. Ještě do poločasu se ocitl v šanci Jarolím, ale Hrubeš ho skvěle vychytal. Za to v první minutě nastavení sestřelil před šestnáctkou Nešpora a šel rovnou ven. Řešil tak chybu spoluhráčů ve středu hřiště. Sudí vzápětí první půli ukončil.

Do brány šel Rakovan, který měl na kontě jen devadesát ligových minut v Jihlavě. Fanoušci na severní tribuně vytáhli obří transparent: „Za své chyby musíte platit" v černobílé kombinaci a voláním: „My jsme Slavie, vy nejste nic!" zřejmě chtěli hráčům a hlavně vedení dát najevo svůj postoj k nim. Od té chvíle také přestali fandit a skandovaně uráželi majitele klubu Aleše Řebíčka.

Byli na ručník

Slávistická snaha v deseti přehrát Mladou Boleslav, byla marná. Hosté se sice nikam nehnali, ale po rohovém kopu Fabiána Ščuk hlavou navýšil jejich vedení. I zželelo se fanouškům domácích a znovu je začali povzbuzovat, byť boj deseti borců na hřišti byl viditelně marný. Boleslav si to „strkala" na její polovině a jen občasnou ležérností v rozehrávce půjčila domácím míč.

Uběhlo jen pár minut a hosté vzali gólovou standardku přes kopírák. Jen rohový kop zahrával Jarolím a míč do brány uklidil Nešpor. Deset inkasovaných gólů ve dvou domácích zápasech, to je pro klub, jako je Slavia, velká potupa. Z „desítky" si ze zoufalství už dělali legraci i domácí fanoušci a dokonce si přáli další... Chybělo pár centimetrů a Kysela jim přízemní střelou málem vyhověl. Hurka se ještě pokusil po chybě Johany o čestný úspěch, ale k zakončení se vůbec nedostal. A tak dal Chramosta v samém závěru po úniku výsledku debaklu.

8. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 0:4 (0:1)
Branky: 34. Štohanzl, 61. Ščuk, 69. Nešpor, 85. Chramosta. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Hájek. ŽK: Fabián (MB). ČK: 45.+1 Hrubeš (Slavia). Diváci: 4929.
Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Kolařík, Dobrotka, Dostál - Gecov (46. Rakovan), Zmrhal - Koreš, Kisel (81. Šimeček), Hurka - Škutka (62. Škoda). Trenér: Petrouš.
M. Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Jarolím, Ščuk (84. Eliáš) - Štohanzl (87. Štípek), Štajner, Chramosta - Nešpor (80. Jeslínek). Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: