Hlavní obsah

Barcelona - Levante 7:0Barcelona rozstřílela Levante. Real gólem v závěru udolal Betis

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony zahájili nový ročník Primera División famózně. V nedělním utkání prvního kola rozstříleli doma Levante 7:0. Dvěma góly přispěli k triumfu úřadujícího španělského mistra Pedro Rodríguez a Lionel Messi, který se radoval z 350. gólu v seniorské kariéře. Premiérový tříbodový zisk do tabulky si připsal i další z favoritů na titul Real Madrid. Bílý balet se však na vítězství podstatně více nadřel. Na Santiago Bernabéu zdolal Betis Sevilla 2:1, když v 86. minutě rozhodl duel Isco.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Fotbalista Barcelony Daniel Alves (první zleva) se raduje se spoluhráči ze vstřelení gólu do sítě Levante. Na snímku zprava Lionel Messi, Gerard Piqué a Adriano (druhý zleva).

Článek
Fotogalerie

Barceloně první ligový duel pod vedením trenéra Gerarda Martina vyšel náramně. O tříbodovém zisku rozhodla již v prvním poločase, kdy hned šestkrát rozvlnila síť za brankářem Navasem.

Neymar, hvězdná posila z brazilského Santosu, začal zápas na lavici náhradníků. Na hřiště přišel v 64. minutě, kdy nahradil autora prvního gólu Alexise Sáncheze. Jedenadvacetiletý talent se do střelecké listiny nezapsal, v 88. minutě navíc uviděl žlutou kartu.

Katalánský velkoklub si připsal nejvyšší vítězství v úvodním ligovém zápase ve své historii, když překonal výhru 8:2 nad San Sebastianem z roku 1950.

Isco zařídil Realu výhru

Naopak Real Madrid se na výhru nadřel. Soupeř Jablonce v play off Evropské ligy Betis vedl od 14. minutě po trefě Jorgeho Moliny. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho ovšem stav dokázali otočit.

Ve 26. minutě srovnal levačkou Benzema a čtyři minuty před koncem zápasu dokonal obrat Isco, který si naskočil na centr Marcela a hlavou nedal brankáři Andersenovi šanci.

Španělská fotbalová liga, 1. kolo:
FC Barcelona - Levante 7:0 (6:0)
Branky: 12. a 41. z pen. Messi, 26. a 73. Pedro, 3. Sánchez, 24. Alves, 45. Xavi.
Real Madrid - Betis Sevilla 2:1 (1:1)
Branky: 26. Benzema, 86. Isco - 14. Molina.
Sestava Betisu: Andersen - Chica, Perquis, Paulao, Nacho - Juanfran (69. Vadillo), Matilla, Verdú (78. Braian Rodríguez), Igiebor, Cedrick (62. Carlos) - Molina.
Osasuna - Granada 1:2 (0:2)
Branky: 57. Puňal - 38. El Arabi, 45.+2 Yebda.
FC Sevilla - Atlético Madrid 1:3 (1:1)
Branky: 37. Perotti - 35. a 79. Costa, 90.+2 Rodríguez.

Reklama

Související témata: