Hlavní obsah

Drogba snad nesimuluje. Když spadne, určitě má bolesti, věří Piqué z Barcelony

Barcelona

Před týdnem jediným gólem zařídil vítězství Chelsea nad Barcelonou a zabijáckého instinktu Didiera Drogby se katalánský tým jistě obává i v úterní odvetě semifinále Ligy mistrů na Nou Campu. Kromě střeleckého umu kanonýra z Pobřeží slonoviny se však v Barceloně děsí i dalších, ne zrovna chvályhodných schopností čtyřiatřicetiletého forvarda.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Útočník Chelsea Didier Drogba bolest nehraje, prohlásil Piqué.

Článek

Drogba je nejen v poslední době z mnoha stran kritizován za simulování a délku času stráveného vleže na hřišti s útrpným výrazem. „Drogbo, jsi výborný hráč, ale prosím, vstaň ze země," napsal například na sociální síti Twitter útočník konkurenčního Manchesteru United Wayne Rooney.

V trochu diplomatičtějším duchu promluvil před úterní odvetou obránce Barcelony Gerard Piqué. „Věřím, že pokaždé, když Drogba spadne na zem, ho postihla nějaká bolest nebo byl právě nakopnut soupeřem a ocitl se tak v nebezpečí. Nemyslím si snad, že by třeba simuloval nebo přihrával pády," prohlásil bývalý zadák Manchesteru United.

Filmování do fotbalu, jak víme, nepatří

„Pokud by tomu tak nebylo, pak je na místě mluvit o tom, že fotbal je celý jen o podvádění. Musíme zachovat fair play a všechno dobré, co do hry patří. A filmování a podvody, to nejsou vůbec dobré věci," dodal Piqué.

Kouče Chelsea Roberta Di Mattea však trápí především to, zda vůbec bude moct Drogbu do odvety nasadit, protože kvůli problémům s kolenem útočník tmavé pleti vůbec nenastoupil do víkendového šlágru proti Arsenalu. V pondělí ale na Nou Campu normálně trénoval.

Di Matteovi také přidělává starosti množství žlutých karet u hráčů jeho týmu a potenciální hrozba oslabení pro finále. V ohrožení jsou Ashley Cole, Branislav Ivanovic, Ramires, Raul Meireles a David Luiz. „Na tohle ale kluci nemohou vůbec myslet. Musí splnit svůj díl odpovědnosti vůči týmu," řekl kouč.

Reklama