Hlavní obsah

Fanoušci sledovali zakázaný Bayern z 18. patra. Pohostinní Rusové jim servírovali klobásy

Moskva

V hledišti moskevského stadiónu bylo jen pár stovek lidí, ale tak úplně bez diváků, kteří dění na hrací ploše mohli sledovat přímo, se zápas nehrál. Skupinka zapálených fandů Bayernu dorazila se svým mužstvem a využila možnosti koukat na úterní střetnutí Ligy mistrů s CSKA z 18. patra přilehlého výškového domu.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Prázdné tribuny v utkání fotbalové Ligy mistrů mezi CSKA Moskva a Bayernem Mnichov.

Článek
Fotogalerie

UEFA nepovolila vstup diváků za rasistické symboly, kteří fanoušci CSKA prezentovali v hledišti při prosincovém utkání na hřišti Viktorie Plzeň. A přes zákaz nejel vlak. Na tribuny nikdo nesměl. Ale ne až tak úplně. „Je zvláštní, že sponzoři můžou, ale fanoušci Bayernu ne,“ podivoval se jeden z šéfů německého mistra Karl-Heinz Rummenigge tomu, že na tribuně bylo asi 400 lidí, údajně právě na sponzorské lístky od UEFA.

Divácký zážitek z mrakodrapu asi nebyl tak úplně luxusní, ale svým způsobem šlo o pozoruhodnou záležitost. „Rusové jsou tu pohostinní, servírovali nám opečené bílé klobásy,“ kvitoval s povděkem jeden z fandů na Twitteru.

Skupinka asi 60 příznivců si to pořádně užívala, pochvalovala si i výhled. „Optimisté mezi námi míní, že sektor pro hosty na stadiónu v Barceloně není blíže než naše pozice tady,“ psali.

A líbit se jim muselo i to, že účet zaplatil samotný klub, stálo to zhruba 5000 eur (cca 140 000 korun). Výlet do Moskvy se vydařil i týmu. Bayern vyhrál 1:0, nerozhodil ho ani požární poplach v hotelu, kde byl ubytován. Jako čtvrtý v historii dosáhl na jubilejní 100. vítězství v soutěži. Před ním to dokázaly Real Madrid, Barcelona a Manchester United.

Reklama

Související témata: