Hlavní obsah

VIDEO: Doktor uklidňoval poplach. Rosický a Čech jsou jen přetížení, proti Polsku by nastoupit mohli

zp, dos, VratislavSport.cz
Aktualizováno

V českém táboře zněl alarm. Po šampionátové výhře nad Řeky musel totiž do nemocnice nejen kapitán reprezentace Tomáš Rosický, jenž odstoupil už v poločase, neboť ho trápila achillovka, ale i gólman Petr Čech. „Stěžoval si na bolavé rameno, a proto jsme ho vzali na vyšetření do vratislavského vojenského špitálu také,“ prozradil lékař českého týmu Petr Krejčí, ale okamžitě zaháněl nervozitu a uklidňoval poplach. "Na pětasedmdesát procent by měli být oba proti Polsku k dispozici," hlásil po návratu z nemocnice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Čech musel do nemocnice kvůli bolavému ramenu

Článek
Fotogalerie

V jednu chvíli to vypadalo doslova na rány morové... Vytrvalý déšť skrápějící areál Slasku Vratislav sice těsně před středečním dopoledním tréninkem české fotbalové reprezentace ustal, problémy Bílkova výběru však nespláchl. Několik tisícovek diváků v ochozech čekalo na největší hvězdy Rosického a Čecha marně. Ani jeden totiž netrénoval.

Krejčí vyvracel zvěsti

„Rosický si už o poločase úterního střetnutí s Řeckem stěžoval na bolest v achillovce. Neuvědomoval si, že by ho někdo kopnul nebo že by snad špatně šlápl, ale bolest byla tak silná, že se nechal vystřídat," prozrazoval kapitánovu diagnózu doktor Petr Krejčí.

„Není pravda, že bychom uvažovali o tom, že snad mohl v zápase pokračovat. Sám přišel s tím, že by bylo přílišným rizikem, kdyby v tomto stavu dál hrál," vyvracel zvěsti, které se vyrojily.

„S Čechem to bylo trochu jiné. Po zápase se svěřil, že cítil prasknutí v rameni, a i když ho bolelo, utkání dochytal. I s ním jsme pro jistotu odjeli na vyšetření do vratislavského vojenského špitálu," popisoval dopolední dění Krejčí.

Uklidnění ve vojenském špitále

„Rosický podstoupil vyšetření ultrazvukem i magnetickou rezonancí, které neprokázalo žádné postižení. Nezjistili jsme ani rupturu šlachy ani otoky kolem ní. Pravděpodobně došlo k přetížení achillovky, protože  závažné patologické změny jsme v její struktuře neobjevili," rozpovídal se lékař o tom, jak na tom kapitán národního týmu je.

„Petra Čecha jsme vzali na rentgen, ale ani v jeho případě se neprokázala úrazová změna v ramenním kloubu. Ani v kostech, ani v měkkých tkáních kolem, takže jde rovněž o přetížení, které by mělo spravit pár dnů klidu," nechal se po návratu z nemocnice slyšet Krejčí.

„Máme tři dny na to, aby se dali dohromady.  U obou se zaměříme na odstranění bolestivého stavu a eliminování přetížení. Ve středu a ve čtvrtek proto budou mít oba volno, v pátek zkusí předzápasový trénink, abychom viděli, jak se cítí. Nemůžeme riskovat, aby nastoupili a po pěti minutách si začali na bolest zase stěžovat," dodával lékař českého národního týmu, který už pomoc vratislavské nemocnice potřebovat nebude. "Všechno máme, vše jsme si dovezli. Proto odhaduji, že na pětasedmdesát procent by mohli jak Rosický, tak i Čech v sobotu proti Polsku nastoupit..."

Cítím velkou bolest, přiznal Rosický

Kapitán nároďáku promluvil po návratu do nemocnice ve studiu České televize. "Dostal jsem ránu do stejného místa, kvůli němuž jsem vynechal konec sezóny v Arsenalu. Mám tam velký otok a dost mě to bolí. Tak bolestivé to ještě nebylo," konstatoval Rosický ne moc optimisticky.

Svůj start v klíčovém duelu proti Polsku ovšem záložník nevylučuje. "Čekali jsme na takovou šanci strašně dlouho. Takže pokud to jen trochu půjde, nachystám se, a jdu do toho," slíbil Rosický.

Reklama

Související témata: