Hlavní obsah

Nechápu, proč se o Superpohár nehraje na neutrální půdě, zlobí se olomoucký kouč Pivarník

Liberec

Kouč mistrovského Liberce před dalším domácím vystoupením moc nadšený není. „Být po mém, zápas bych nehrál,“ přiznával Jaroslav Šilhavý po úterním kvalifikačním trápení s kazašskou Karagandou, že ho páteční duel o domácí Superpohár s Olomoucí právě dvakrát neláká a do jeho plánů zrovna nezapadá. „Stali jsme se ale mistry, dostali se do pohárové Evropy, takže si musíme s programem na úvod sezóny poradit,“ bral ale už po chvíli realitu na vědomí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ve zápase o Superpohár by chtěli fotbalisté Olomouce zažívat podobnou radost, jako ve finále domácího poháru.

Článek

Program má liberecký mistr skutečně nabitý... V úterý první zápas kvalifikačního předkola Ligy mistrů, v pátek Superpohár s hladovou Olomoucí, poté cesta do dalekého Kazachstánu a hned v úterý odveta s Karagandou.

Myšlenkami už jsou v Karagandě

„A k tomu všemu i jisté komplikace se zdravotním stavem některých hráčů. Rabušic se musel podrobit lékařskému zákroku a bude nám pár týdnů chybět, Hadaščok si z prvního zápasu s Karagandou odnesl bolestivě nakopnutý nárt. Uvidím, jak na tom budeme a sestavu tomu uzpůsobím," nechal se slyšet kouč Severočechů Jaroslav Šilhavý.

„Problémem bude i koncentrace na utkání o Superpohár. Všem se nám pochopitelně honí hlavou kvalifikace o Ligu mistrů, v níž chceme uspět a postoupit dál. Ale před našimi fanoušky budeme chtít samozřejmě uspět a trofej získat," přiznával.

Rozčarování už na Hané pominulo

To Olomouc je na páteční duel pořádně nažhavená. Domácí Pohár České pošty sice vyhrála, takže si vybojovala právo vyzvat mistrovský Liberec v konfrontaci o Superpohár, jenže disciplinární komise UEFA ji do pohárové Evropy nepustila. Na Hanácích totiž ulpěl korupční stín z aféry se střížkovskými Bohemians. Pro Sigmu o to větší motivace, aby si ziskem Superpoháru a miliónovou prémií pro vítěze spravila chuť.

„Z absence v pohárové Evropě jsme byli všichni hodně zklamaní, ale rozčarování už odeznělo. Nechceme se k situaci vracet, výkony a hrou chceme naopak dokázat, že bychom se v kvalifikaci o Evropskou ligu neztratili," nechal se slyšet nový olomoucký trenér Roman Pivarník

„Nechápu ale, proč se zápas nehraje na neurální půdě. Když jsem působil jako hráč v Rakousku, usilovali jsme s vídeňským Rapidem o Superpohár dvakrát a nikdy se nehrálo na hřišti některého z finalistů. Ani jinde v Evropě není něco podobného zvykem," pravil rozmrzele Pivarník. „Naši fanoušci aby si vzali na celý den dovolenou, kdyby chtěli s mužstvem v pátek do Liberce vyrazit."

O trofej i miliónovou prémii

O domácí Superpohár se bude hrát teprve potřetí. V prvním ročníku ho získala na svém hřišti  Sparta, která porazila 1:0 Plzeň, ve druhém měla ve Štruncových sadech navrch mistrovská Plzeň, která po penaltovém rozstřelu udolala Mladou Boleslav.

Páteční zápas v Liberci začíná v 17,30, rozhodovat ho bude slovenský sudí Trutz. Duel bude vysílat ČT 4, podrobnou on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz. Pro vítěze je kromě trofeje určena finanční prémie milión korun, poražený tým zinkasuje poloviční částku.

Reklama

Související témata: