Hlavní obsah

VIDEO: Debut jako hrom! Rudí ďáblové pod Van Gaalem roznesli Los Angeles

Pasadena

Byl to debut skoro z říše snů! Nizozemský fotbalový trenér Louis van Gaal má za sebou první zápas na lavičce Manchesteru United a s výkonem svých oveček může být rozhodně spokojen. Rudí ďáblové v rámci svého amerického turné rozdrtili přední tým zámořské Major League Soccer Los Angeles Galaxy 7:0!

Sestřih gólů z utkání Los Anegles Galaxy - Manchester United

 
Článek
Fotogalerie

Celek z Old Trafford chce po zpackané loňské sezóně zpět na anglický trůn. Na výsluní ho má vrátit přísný Van Gaal, který začal opravdu famózně.

United nasázeli kalifornskému mužstvu v rámci Chevrolet Cupu sedm kousků. Skóre otevřeli na slavném stadiónu Rose Bowl už po třinácti minutách hry. Po přihrávce nové posily z Bilbaa Andera Herrery, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, se pěknou ranou z dálky prosadil Danny Welbeck. Těsně před poločasovou pauzou rozvlnil dvakrát síť Wayne Rooney. Nejprve proměnil pokutový kop, poté využil povedený pas z pravé strany. Osmadvacetiletý snajpr skóroval poprvé od mistrovství světa.

Po změně stran se dvakrát trefila vycházející hvězda - teprve dvacetiletý obránce Reece James. Šestý a sedmý gól pak ještě v závěru vsítil Ashley Young. "Je fantastické, jak jsme dnes na hřišti pracovali. Výsledek je pro mě překvapením, ale vstřelili jsme krásné góly a předvedli pěkné útoky," pochvaloval si Van Gaal na oficiálních internetových stránkách United.

Van Gaal otestoval v zápase systém se třemi obránci, který úspěšně praktikoval s Oranjes na nedávno skončeném šampionátu v Brazílii.

Chevrolet Cup:
Los Angeles Galaxy - Manchester United 0:7 (0:3)
Branky: 42. z pen. a 45. Rooney, 62. a 84. James Reece, 88. a 90. Young, 13. Welbeck. Rozhodčí: Toledo.
Sestava MU United:
1. poločas: De Gea - Smalling, Jones, Evans - Valencia, Fletcher, Herrera, Shaw - Mata - Welbeck, Rooney.
2. poločas: Lindegaard - M Keane, Fletcher, Blackett - Rafael, Cleverley, Herrera, James - Kagawa - Nani, Young.

Reklama