Hlavní obsah

Mourinho má zamotanou hlavu. Čech v brance zářil, gól dostal po sporném momentu

Wolfsberger

Po třech měsících se vrátil mezi tři tyče a blýskl se velmi kvalitním výkonem. Uzdravený brankář Chelsea Petr Čech v přípravném duelu proti fotbalistům Wolfsbergeru jednou inkasoval, celý moment byl však sporný a pro sudí rozhodování o regulérnosti gólu pořádně obtížně.

Petr Čech inkasoval sporný gól v přípravném utkání proti Wolfsbergeru.

 
Článek

Blues se v rámci rakouského soustředění střetli na úvod s prvoligovým Wolfsbergerem a bez řady opor remizovali 1:1. Čech předvedl několik dobrých zákroků, přesto čistý štít neudržel.

Rakouský celek, který už má za sebou jeden odehraný ligový zápas, šel do vedení v 55. minutě. Po přetaženém centru zleva vrátil jeden z domácích hráčů míč na malé vápno a volný Silvio De Oliveira zblízka dorážel míč do odkryté brány. Čech ještě stačil nohou míč vyrazit do břevna a následně ven z brány. Podle názoru rozhodčích však přišel jeho zákrok pozdě, balón už byl celým objemem za brankovou čárou.

Londýnský tým před zaplněnými ochozy srovnal v 83. minutě, kdy se po pěkné akci prosadil střelou k tyči teprve sedmnáctiletý Jeremie Boga.

„Byl to dobrý zápas, práce jsem měl docela dost," přiznal Petr Čech na svých oficiálních internetových stránkách. „V první řadě je hezké, že jsem zase zpátky. Cítil jsem se velmi dobře, všechna ta práce se vyplatila. Na zápas přišlo 28 tisíc diváků, byla parádní atmosféra, která ještě přispěla ke kvalitě utkání," doplnil český reprezentační gólman, který se vrátil mezi tři tyče po zranění ramena.

Moje situace je fantastická, tvrdí Mourinho

Čech je brankářskou jedničkou Chelsea nepřetržitě deset let. Letos však svede tvrdý boj o místo s Belgičanem Thibautem Courtoisem, který zatím odpočívá po nedávno skončeném mistrovství světa. Kouč José Mourinho má už teď hodně zamotanou hlavu. "Ať bude chytat jeden, či druhý, bude Chelsea v dobrých rukou. Oba dva brankáři jsou velmi dobří," liboval si portugalský stratég na oficiálním webu Chelsea.

Mourinho by rád udržel v kádru oba dva, byť připustil, že bude muset jednoho z nich učinit za pár dní velmi nešťastným. "Moje situace pro tuto sezónu je fantastická. Mít v týmu Courtoise a Čecha, nejlepšího mladého brankáře světa a jednoho ze tří nebo pěti nejzkušenějších gólmanů na světě, je pro mě i Chelsea skvělé," citoval Mourinha list Daily Mail.

Čech by se měl objevit v bráně i v dalším přípravném střetnutí, v němž Blues narazí v neděli na slovinskou Lublaň.

Bude brankářskou jedničkou Chelsea v této sezóně Petr Čech, nebo Thibaut Courtois?
Petr Čech
56 %
Thibaut Courtois
44 %
Celkem hlasovalo 30323 čtenářů.

Reklama

Související témata: