Hlavní obsah

VIDEO: Čech rozhodl finále a je si stoprocentně jistý, že míč čáru nepřešel

Londýn

Počtvrté vyhrál nejstarší klubovou soutěž na světě, pocit vítěze FA Cupu mu však stále nezevšedněl. Brankář Petr Čech slaví s fotbalisty Chelsea sobotní výhru nad Liverpoolem 2:1, navíc finále ve Wembley rozhodl klíčovým zákrokem. A je si jistý, že míč po hlavičce Carrolla, který vyrazil na břevno a ven z branky, čáru nepřešel. „Potvrdily mi to i záběry, které jsem pak viděl,“ ujišťuje gólman.

Byl to gól, nebo nebyl? Carroll vs. Čech

 
Článek

Mají před sebou ještě finále Ligy mistrů, také Anglický pohár však je pro fotbalisty Chelsea velmi prestižní. A za výhru nad Liverpoolem, s nímž hrají v úterý i ligu, musejí děkovat i gólmanovi české reprezentace a jeho skvělému zákroku proti hlavičce Andyho Carrolla.

„Když jsem pohár držel, hned mi blesklo hlavou, že už je to můj čtvrtý vyhraný FA Cup. A musím přiznat, že mi to pokaždé udělalo stejně velkou radost," líčí Petr Čech na svých webových stránkách.

„Je to odměna za celoroční práci. V lize se nám nedaří zdaleka podle představ a je důležité, že sezóna neskončí bez trofeje. Navíc nás čeká ještě jedno velké finále a pro psychiku je lepší jít do něj s vědomím, že už se nám něco podařilo."

Záběry mi daly za pravdu

Liverpool se dožadoval vyrovnání na 2:2, rozhodčí však gól neuznali. Situace po hlavičce Carrolla je dalším důvodem, proč by se i ve fotbale mělo zavést video. Čech se ovšem dušuje, že rozhodnutí sudích bylo správné.

„I v tu chvíli jsem si byl stoprocentně jistý, že míč čáru nepřešel. A potvrdily mi to i záběry, které jsem pak viděl. Rozhodčí zaslouží velké uznání, že v tak vypjaté situaci nezpanikařili. Pro pomezního to bylo hodně těžké, ale rozhodli správně."

Když si Carroll na centr nabíhal, brankář věděl, že může být zle. „Musel jsem se co nejrychleji přemístit na druhou stranu. Byl jsem tam včas, a jak jsem míč vytáhl na břevno, doufal jsem, že se od nikoho neodrazí a nedoplácá se do branky. Ivanovič pořádně nevěděl, kde je balón, ale nakonec si s tou situací poradil výborně," oddechl si Čech.

Wembley je Drogbův stadión

Hrdinou je ovšem i útočník Didier Drogba. Autor druhého gólu Chelsea se jako první střelec v historii trefil ve čtvrtém finále FA Cupu. „Navíc dal góly snad i v každém semifinále, což je unikát. Wembley je prostě jeho stadión. Když nastoupí do finále, můžeme být o něco klidnější. Víme, že ten gól prostě dá..." poukazuje Čech.

Oslavy triumfu byly bujaré, ale krátké. „Hned v šatně byla obrovská euforie. Stříkalo tam všechno, co bylo po ruce. Šampaňské, pivo, voda, ionťáky. Žádná organizovaná oslava nebyla, každý pak šel, kam chtěl. Já vyrazil s Martinou a pár spoluhráči na pozdní večeři a drink, ale nic velkého se nekonalo. Přece jen hrajeme už v úterý ligu v Liverpoolu," popsal gólman.

Reklama

Související témata: