Hlavní obsah

VIDEO: Vodní živel řádil na Slovácku. Na stadiónu zasahovali hasiči

Uherské Hradiště

Přívalová voda, která po prudkém lijáku pronikla na stadión v Uherském Hradišti do tunelu, jímž vcházejí hráči na hřiště, nedovolila fotbalistům Slovácka několik hodin trénovat na hlavní ploše.

Voda zaplavila stadión Slovácka.Video: TV Slovácko

 
Článek
Fotogalerie

„Voda dosáhla až do výše pětasedmdesáti centimetrů. Museli jsme přivolat hasiče, kteří ji odčerpali. Mokré prostory jsme pak vysušili. Na rozdíl od minulosti nedoznal náš stánek tentokrát naštěstí prakticky žádnou újmu," připomněl klubový ředitel Vladimír Krejčí rozsáhlé povodně v letech 1997 a 2006, z jejichž následků se hradišťský stadión vzpamatovával mnohem hůř.

Hráči Slovácka se tak mohou dál v klidu připravovat na sobotní ligovou premiéru se Slavií, přesto bylo v jejich kabině rušno. „Kluci mě naštvali lajdáckým výkonem v generálce proti Třinci. Zejména za první poločas jsem je musel pořádně vyplísnit. Proti notně posíleným Pražanům snad zahrajeme mnohem lépe," doufá kouč Svatopluk Habanec. „Zašli jsme si na večeři, při níž padala hodně ostrá slova. Nic podobného se nesmí o víkendu opakovat," přizvukoval mu kapitán Libor Došek.

Místo Petra přišel Kalouda

Slovácko chce v novém ročníku Synot ligy navázat na loňské šesté místo. „Za Petra, který zamířil do Slavie, jsme získali do zálohy Kaloudu z Dukly. Mužstvo zůstalo téměř pohromadě, zase chceme do lepšího středu tabulky," vyhlásil Krejčí. Kromě Petra odešel do druholigové Karviné v poslední době málo vytěžovaný veterán Trousil a do kádru se nevešel Ondřejka, který si hledá nové angažmá.

Na hradišťském stadiónu byla v úterý zahájena v souvislosti s pořádáním mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let rozsáhlá rekonstrukce. „Zmodernizujeme hlavní tribunu či vstupní a kamerový systém. Přibude velkoplošná obrazovka a polepší si i novináři. Nejnáročnější práce proběhnou v zimní pauze od konce listopadu do února, takže fanoušci nijak omezeni nebudou," slíbil Krejčí.

Reklama

Související témata: