Hlavní obsah

Na Jihlavu nedám dopustit, ale Jablonec je novou výzvou, říká Masopust

Jablonec nad Nisou

Jako další posun v kariéře bere fotbalový záložník Lukáš Masopust svůj přestup z Vysočiny Jihlava do Baumitu Jablonec. Láká jej reálná možnost bojovat se severočeským týmem o pohárovou Evropu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Majitel fotbalového klubu FK Baumit Jablonec Miroslav Pelta spolu s Lukášem Masopustem (vlevo), který se stal novou posilou klubu.

Článek

Jak budete vzpomínat na Jihlavu?

Jen v tom nejlepším. Je to můj mateřský klub a nedám na něj dopustit. Byl jsem v něm od dvanácti let a letos jsem v Jihlavě začal už jedenáctou sezónu a celkově třetí v první lize. Mám to tam moc rád a jsem vděčný za šanci ve vrcholovém fotbalu.

Čím si vysvětlujete podzimní proměnu jihlavského mužstva? Po devíti kolech jste měli čtyři body a ve zbývajících sedmi jste čtyřikrát vyhráli a dvakrát remizovali.

Bohužel jsem dlouho marodil a moc jsem toho neodehrál. Ale po příchodu nového trenéra tým změnil taktiku. Začali jsme hrát jiný fotbal a hlavně lépe bránit. Některá vítězství jsme dosáhli i se štěstím. Padalo to tam Murisi Mešanovičovi, který se trefil ve čtyřech zápasech po sobě.

Kdy jste se dozvěděl o zájmu Jablonce?

Asi před měsícem od mého hráčského agenta pana Pasky.

Prý se o vás ucházely i Plzeň se Spartou?

Nad tím jsem nepřemýšlel. O tom se asi napsalo víc, než doopravdy bylo. Pan Paska říkal, že se zmíněné kluby z čela tabulky nijak neprojevovaly, takže jsem v Jablonci.

Co jste dosud znal a věděl o svém novém působišti?

Vybavil jsem si jen kabinu hostí, kterou jsme měli při vzájemných zápasech v Jablonci. Ale především vnímám, že Jablonec se drží v kontaktu se špičkou ligové tabulky. I když v posledním kolem před zimní přestávkou trochu ztratil, pořád je tady výborné mužstvo s ambicemi na evropské poháry. A chtěl bych být u toho.

Může Jablonec pomýšlet až na titul?

Doufám, že ano. Uvidíme, jak to bude vypadat na jaře.

Už jste se kontaktoval s budoucími spoluhráči?

Ne, s nikým jsem si nevolal. Kluci už měli dovolenou, když jsem přijel podepsat smlouvu. Snad nebudu nervózní, až poznám Tomáše Hübschmana a další opory. I v Jihlavě jsem byl v týmu s hvězdami, jako jsou super kluk a pohodový brankář Jarda Blažek a záložník Václav Koloušek.

Přicházíte jako posila na pravý okraj středové řady, kde v Jablonci nastupuje pravidelně Jan Kopic. Také přišel z Jihlavy!

S Honzou jsme se ale v jihlavských týmech nepotkali, je o několik let starší a taky brzy z Vysočiny odešel.

Na postu krajního záložníka bude v Jablonci velká konkurence!

To je přece dobře, ne? Udělám všechno pro to, abych byl na hřišti. Nejprve se musím dát zdravotně do pořádku.

Máte nějaké náznaky o své roli v mužstvu?

Kdepak, záleží jen na mně, jak budu zdravý a jak budu hrát. Jsem zvyklý na pravou zálohu, ale snad bych zvládl i jiné místo ve středové řadě, nebo přímo na opačné straně. Věřím, že bych se rychle naučil hrát i zleva, je to podobné.

Reklama

Související témata: