Hlavní obsah

Vítkovice nevyzrály na Trvaje, Znojmo má postup na dosah

OSTRAVA

Skvělý Trvaj a kouzlící Dopita, který měl prsty v obou gólech, to byly hlavní zbraně znojemských hokejistů v úterním pátém utkání čtvrtfinálové série play-off na ledě Vítkovic. Orli po výhře 2:0 vedou v sérii 3:2 a ve čtvrtek si mohou před domácími fanoušky zajistit postup do semifinále.

Článek

"Předvedli jsme taktický výkon, famózní byl Trvaj. Klíčové bylo, že jsme přežili také dvě oslabení ve třech hráčích," řekl asistent trenéra Znojma Jan Votruba. "My hráli špatně. Ve výkonu jsem něco postrádal," konstatoval asistent trenéra Vítkovic Miloš Holaň.

Irgl s Hubáčkem se hned přesvědčili, jak těžké je dát gól Trvajovi. Znojmo hrozilo poprvé v oslabení, ale Čakajík se jen zastřeloval. V 19. minutě hráli první početní výhodu hosté a těsně po jejím skončení Dopita nabil Čakajíkovi, jenž se trefil přesně už podruhé v sérii.

Po obrátce promarnil tutovku Plášek, ale hosty to nemrzelo. Vítkovice byly bezzubé, při ráně Burgra pomohla Trvajovi i horní tyčka. V polovině duelu Dopita obkroužil Gulašiho a pohodlně zavěsil. Domácí znervózněli, ve zbytku zápasu hráli 71 a pak i 88 sekund v pěti proti třem, ale na Trvaje ani nevypálili! "Přitom na ledě byli naši nejlepší hráči. To, že soupeř dobře brání a má Trvaje jsou jen naše výmluvy," dodal Holaň.

V poslední části se Znojmo nepouštělo dopředu a přežilo i šance Hudce a Philippa. "V oslabeních jsme hráli skvěle a ve třetí části už se jen bránili," dodal Votruba.

Vítkovice Steel - Znojemští Orli 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Čakajík (Dopita, Ludvík), 22. Dopita (Čakajík). Rozhodčí: Minář, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 8278.
Vítkovice: Pinc - Kuboš, Philipp, Jasečko, S. Hudec, Jurečka, Gulaši, R. Polák - Uram, Burger, Krenželok - Irgl, Šimíček, Hubáček - Kropáč, R. Procházka, Köhler - Hulva, Káňa, Šebesta. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Bičánek, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Nikolov - J. Štefanka, Pucher, Mikulík - Erat, Dopita, Ludvík - Ondřej, Haman, Plášek. Trenéři: Hořava a Votruba.
Stav série: 2:3

Reklama

Související témata: