Hlavní obsah

Trvaj je jako zeď, Znojmo tak v sérii vede

OSTRAVA

Sérii týmů ze severu a jihu Moravy vládne znojemský brankář Jiří Trvaj. Jeho zákroky přivádějí Vítkovice k zoufalství, díky němu jsou Orli krok od postupu. Spoluhráči o svém brankáři hovoří jen v superlativech.

Článek

"Doufám, že to vydrží, ale vůbec bych to nevztahoval jen na sebe. Všichni do toho jdeme na maximum," usmál se Trvaj a připomenul dvě úterní oslabení Znojma tří proti pěti. Orli nepovolili domácím za minutu a tři čtvrtě jedinou ránu na branku! "Kluci to bránili perfektně, padali do střel a párkrát se jim povedlo vyhodit puk. To je obrovská pomoc," děkoval Trvaj, který kryl všech 31 ran.

Bývá soustředěný, ani nevnímá skandování publika. Spoluhráči v přerušeních dokonce nejezdí k vlastní bráně, aby jej nerozptýlili. "Ale nezakazuji jim to," tvrdil Trvaj. Když se v létě vracel z ruské superligy, Vítkovice o bývalou oporu neměly zájem. Havířovský odchovanec se teď bývalému klubu mstí, téměř mu nejde dát gól. Je jako zeď.

"Vůbec nevyráží puky, působí neskutečně klidně a přenáší to i na nás," jen smekl před svým brankářem Radek Haman. "Nebýt Trvaje, tak jsme nebyli v tabulce extraligy pátí. Je to základ týmu. Díky němu jsme i v sezóně vyhráli spoustu zápasů o jediný gól, drží nás," chválil brankáře útočník Jiří Dopita, druhá klíčová postava včerejšího duelu.

Vítkovice se střelecky trápí

"Je to výborný gólman, ale my už se v zakončení trápíme, je to křeč. Vidět je to hlavně v přesilovkách, výhody pět na tři byly přímo blamáží," nebral si servítky vítkovický forvard Petr Hubáček. Orli budou na svou hvězdu spoléhat i doma, kde mohou rozhodnout. "Trvaj je fantastický, snad mu to ještě vydrží," doufal obránce vítězů Martin Čakajík.

Právě slovenský bek s Dopitou se postarali o rozhodnutí pátého souboje. "Věděl jsem, že hráč Vítkovic skočil na led z trestné lavice, měl jsem ale čas na střelu z první, tak jsem to zkusil," popisoval Čakajík trefu. Dopita přidal pojistku v polovině zápasu, to si pohrál s Gulašim. "On to podcenil, zůstal chvíli stát a já se natlačil před Pince. Ten si jen lehl, takže jsem to měl snadné," spokojeně pokyvoval hlavou Dopita.

Vyhráno ale ještě Znojmo nemá. "Na konci nejsme, tlak je na oba týmy stejný," prohlásil asistent kouče Znojma Jan Votruba. "Je před námi nejdůležitější souboj série, sedmý zápas pro mě neexistuje," dodal jen Trvaj.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice