Hlavní obsah

Trvaj může měnit ve Znojmě historii

OSTRAVA

Hokejisty Znojma dělí počtvrté jedno vítězství od bran semifinále play-off extraligy, kam se ale ještě nikdy neprobojovali. Změnit klubovou historii může pomoci gólman Jiří Trvaj, jehož zásluhou se Orli dostali do výhody v sérii s Vítkovicemi.

Článek

V létě klub získal z Ruska se vracejícího Trvaje a zdá se, že by to mohl být klíč k semifinále. "Šestý zápas doma bude v sérii asi nejdůležitější, teď pro mě sedmé utkání neexistuje. Soustředím se na nejbližší cíl, to je výhra," potvrdil Trvaj. Znojemský gólman pustil za záda v pěti soubojích se svým bývalým zaměstnavatelem jen sedm puků a zcela se vyvaroval chyb. To jeho protějšek Pinc prohrál soupeři čtvrtý duel ve Znojmě.

Po pátém duelu se zdál být Trvaj nejméně unavený, přitom měl na kontě 31 zásahů. "Skoro se to bojím říci, že byly ty předcházející zápasy možná trochu náročnější. Kluci perfektně bránili a moc mi pomohli k nule," děkoval spoluhráčům za měsíc 32letý gólman.

Odmítal ale roli hrdiny a znojemského spasitele, byť tak o něm mluví spoluhráči. "To jsou výsledky týmové práce. Kluci obětavě padají do střel, to se cení," smekl před ostatními Trvaj, kterému v hledišti fandí jeho manželka a zápasy prožívá, jak se patří. Pro gólmana je série satisfakcí, Vítkovice jej před rokem při návratu z Ruska nechtěly a teď by je mohl vyřadit z play-off.

Sám Trvaj na to ale nemyslel. Snažil se stále soustředit, dokonce ve volnu prý zvedá mobil jen manželce. "Je to vrchol sezóny, snažím se být koncentrovaný jen na hokej. Věřím, že to tak ještě nějakou dobu vydrží," naznačil, jak moc by si přál postup do semifinále.

Reklama

Související témata: