Hlavní obsah

Úspěch Sparty: Bříza, soudržnost, a dobrá defenzíva

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty zaskočili ve čtvrtfinálové sérii extraligy favorita ze Zlína. Po čtvrtečním vítězství 3:0 v T-Mobile Areně vyhráli celou sérii 4:2 na zápasy a postoupili do semifinále. Zatímco zlínští prožívali zklamání, šatna Sparty po zápase bouřila nadšením. Oba velcí soupeři se ale rozešli korektně a měli pro sebe navzájem jen slova uznání.

Článek

"Celá série byla velice kvalitní a utkání mimořádně vyrovnaná. Na obou stranách dominovali vynikající brankáři a defenzíva," tvrdil po zápase trenér Sparty František Výborný. "Když jsme odjížděli ze Zlína, tak jsme chtěli samozřejmě sérii vyrovnat, ale o tom, že vyhrajeme čtyři utkání v řadě, se nám ani nesnilo. Ale mužstvo už se do Zlína vracet nechtělo, a šťastný gól nás nastartoval. Hlavními faktory našeho úspěchu byli: brankář Bříza, soudržnost týmu a dobrá defenzíva mužstva," dodal.

"Po tom, co jsme se potáceli na třináctém místě, je to super pokračování sezóny," radoval se po zápase kapitán Pražanů Martin Chabada. "Podle mne jsme byli lépe připravení a víc jsme chtěli uspět. Nic proti Zlínu, ale oni hlavně hodně bránili," pokračoval hráč, jemuž soupeř maximálně  vyhovoval. "Já osobně jsem si Zlín ve čtvrtfinále přál a věřil jsem, že sérii vyhrajeme," dodal.

Benda si ve Zlíně chuť nespravil

To Jan Benda moc důvodů ke spokojenosti neměl. Po nevydařeném angažmá v Litvínově si chtěl po příchodu do Zlína spravit chuť, ale nestalo se tak. "Samozřejmě že jsem trochu zklamaný. Do Zlína jsem šel s tím, že je to hodně ambiciózní tým. Ale když Sparta dokázala vyhrát čtyři zápasy v řadě, tak si postup do semifinále zasloužila," necítil zášť urostlý útočník.

"Věřili jsme si, že tady vyhrajeme, škoda. Ale byla to mimořádně vyrovnaná série, rozhodovaly maličkosti. Série byla částečně v našich rukách, ale poslední zápasy se nám nedařily. Když člověk soupeře pořád tlačí, ale puky odskakují a nedaří se, tak je to ubíjející," vykládal Benda.

Bokroš: Škoda, že se nehraje semifinále "B"

V sérii proti Spartě byl Zlín favoritem právě i vzhledem k posílení kádru v závěru základní části. Do mužstva přišli například útočníci Benda, Trávníček a Gardoň. "Benda na sto  procent splnil očekávání a Gardoň také přinesl do útoku jisté oživení. Já osobně jsem s nimi byl spokojený," tvrdil trenér Zlína Ernest Bokroš.

"Je to takové zvláštní. Ve dvou letech co jsme se dostávali do finále, nás neuvěřitelně trápila zranění. Tým jsme skládali s velkými obtížemi. Nyní máme mužstvo kompletní, v dobré formě, měli jsme k dispozici dokonce pět útočných řad. Přesto se nám postoupit nepodařilo," neskrýval zklamání. "Škoda, že se nehraje ještě nějaké semifinále B," dokázal ale vzápětí svůj nadhled.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín