Hlavní obsah

Díky vlaštovce z půlky dolétla Sparta k postupu

PRAHA

Gól sparťana Marka Černoška z půlky kluziště zlomil šestý zápas čtvrtfinálové série se Zlínem. Plachtící puk před gólmanem Igorem Murínem skočil na hranu a zaplul do levého horního růžku branky hostů. Trpký začátek zlínského konce. "Gól jsem dát nechtěl, jen nahodit na bránu," líčil bek domácích, jenž rozhodl už třetí vzájemný zápas.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zápas Sparty se Zlínem byl místy velmi vypjatý.

Článek

"Spíš jsem se snažil vyhnout hráči, který mě chtěl dohrát, ale dobře jsem viděl, že puk se nějak prapodivně odrazil od ledu," usmíval se Černošek. "Ve vzduchu se kotouč třepetal jak vlaštovka," tvrdil střelec vítězného gólu.

"Já ale vinu necítím, udělal jsem všechno, abych to chytil," soukal ze sebe Murín. "Stejně jsme ale skoro tři zápasy nebyli schopni dát branku," povzdechl si. "V takové chvíli gólman nemůže nic dělat," zastávala se kolegy i sparťanská opora Petr Bříza.

Bříza se těšil na plzeňské

Ten už 174 minut neinkasoval a na jeho výkonu vystavěla Sparta postup. "Po strašidelné základní části je to pro mě velká satisfakce. Kdyby jsme vyhráli 6:5, tak mám úplně stejnou radost," vykládal v euforii a těšil se na plzeňské pivo.

Zlín v Praze před rekordní návštěvou play-off nechtěl prodat kůži lacino. Na střídačce si hosté vylepili plakát čápa, který polyká žábu s anglickým mottem: Never Give Up! - Nikdy se nevzdáme! "Když mám čas, tak maluju takovéhle ptákoviny. Pěkné, že?" chlubil se obrázkem z vlastní dílny kouč Zlína Ernest Bokroš.

Za 102 vteřin po prvním gólu ale naděje hostů hořely ještě slabším plamenem. A zase v tom měl prsty Černošek. "Využili jsme první branky, která nás nabudila," tvrdil o druhém gólovém momentu, při němž Murína znehybnil Marek. "Nemohl jsem se pohnout, prostě nedovolené bránění," říkal zkroušeně zlínský gólman.

Reklama

Související témata: