Hlavní obsah

Jágr by v případě výluky v NHL hrál za Kladno

Karlovy Vary

Hokejový útočník Jaromír Jágr stále nemá jasno, jaký dres bude oblékat v příští sezoně. V současnosti to prý ani neřeší a podle všeho začne až po 1. červenci, kdy se v NHL otevře trh s volnými hráči a on se stane jedním z nich. Česká hvězda však potvrdila, že v případě výluky slavné zámořské soutěže zamíří domů a bude hrát extraligu za Kladno.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaromír Jágr v rozhovoru s novináři v Karlových Varech

Článek

"Vůbec nic nového," řekl dnes Jágr novinářům v Karlových Varech před vyhlášením ankety Zlatá hokejka. "Teď je stejně draft, takže o těchto věcech se nejedná. Rozhodující bude asi 1. červenec, kdy se stávám volným hráčem a ono asi ani nejde nic podepsat předtím, protože ve Philadelphii jsme na maximu platového stropu," připomněl Jágr.

Nedal údajně ani žádná doporučení ohledně případného budoucího působiště svému agentovi. "Nechávám tomu úplně volný průběh. Nikdo z ostatních mužstev teď stejně nemůže jednat s mým agentem, pouze Philadelphia."

Spekulace, které ho posílaly například i do kanadského Calgary, kde bude od nové sezóny hrát i bývalý parťák z Omsku Roman Červenka, nesleduje.

"Nemám o nich tušení, vůbec to nečtu. Vše se může změnit během chvíle. To samé bylo minulý rok - podle toho, co jsem si myslel, byla ve hře tři mužstva: Detroit, Pittsburgh a Montreal. A najednou - protože máme s Kubou Voráčkem stejného agenta - tak se zeptali, co Jágr... A nakonec jsem skončil ve Philadelphii," připomněl Jágr.

S vedením Philadelphie nyní v kontaktu není. "Od toho je agent, aby se o takové věci staral," podotkl Jágr. Nechtěl ani prozradit, zda platí, že pokračování v dresu Flyers upřednostňuje. "Opravdu to vůbec neřeším, co se stane, to se stane. Tady člověk dopředu vážně neví. A dokud s tebou nemůžou mužstva jednat před 1. červencem, tak se nic nedozvíš," dodal čtyřicetiletý nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Nejistota ohledně příštího zaměstnavatele ho nesžírá. "Když mi bylo pětadvacet, bylo to o něčem jiném. Teď jsem v nejistotě každý rok. Já jsem v nejistotě, jestli ráno vůbec vstanu," smál se Jágr. "Takže tohle už je maličkost."

Jasno má ale pro případ, že se po vypršení současné kolektivní smlouvy nedohodnou majitelé klubů s hráčskou asociací NHLPA na smlouvě nové a NHL neodstartuje kvůli výluce podle stanoveného rozpisu 11. října.

"Současná kolektivní smlouva končí 15. září, do té doby by nemohl hrát žádný z hráčů NHL. Pak se uvidí. Pokud se strany nedohodnou do této doby, pak ta stávka bude a každý hráč se rozhodne, jakým způsobem dál; zda bude čekat nebo nastoupí za nějaké jiné mužstvo. Já bych samozřejmě nastoupil za Kladno," ujistil Jágr.

Z pozice majitele kladenského klubu další případné posily pro tým zastupující tradiční hokejové město však neřešil. "To je daleko, na to je spousta času. Vše se bude odvíjet od toho, jak budou probíhat jednání mezi majiteli a hráči v NHL," poznamenal Jágr.

S tréninkem prý nezačal a nejspíš ani nezačne. "Nedělám vůbec nic. Dělám to jako 'Méďa'. Zjistil jsem, že ten vůbec nic nedělal a pak byl tady nejlepší hráč v lize, tak to zkusím taky tak, jestli mi to půjde," plánoval Jágr, jak si vezme příklad z kamaráda Petra Nedvěda. "Alespoň budu čerstvej," dodal s nadsázkou Jágr.

Zatím ani neví, zda zůstane během celého léta v Česku. "Uvidím podle toho, jak to všechno dopadne. Záleží na tom, co bude tým chtít a jak by to vypadalo. Pokud bych nemusel, tak bych neletěl, pokud ano, nedalo by se nic dělat," uvedl Jágr.

Reklama

Související témata: