Hlavní obsah

Jágr s Plekancem mají probudit Kladno a už ve středu vyprodat O2 arenu

Kladno

Kladno jako první v extralize nasadí při výluce NHL zámořské posily. Útočníci Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec potvrdili, že nastoupí už ve středu, kdy Rytíře čeká narychlo domluvená předehrávka 10. kola proti Slavii. A pozor, bude se hrát od 18 hodin v pražské 02 areně, byť domácím celkem zůstane Kladno. Další kladenskou posilou v době výluky v NHL bude i další útočník Jiří Tlustý z Caroliny.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr znovu oblékne kladenský dres.

Článek

„Očekáváme velký zájem fanoušků a chceme nabídnout skvělý zážitek co největšímu počtu diváků, proto ten přesun do největší haly v republice," vysvětlil generální manažer klubu Václav Bartoš. Při minulé výluce NHL byl právě duel mezi Slavií a Kladnem největším šlágrem, 2. listopadu 2004 na něj přišlo 15 785 diváků.

Letos jich může dorazit ještě víc. Pokud totiž management obou klubů stihne registrace a zaplacení pojistek, mohou kladenský dres obléct i další útočníci NHL Michael Frolík a slávistický Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou. "Kdy jindy by tu mělo být vyprodáno, než právě na Jágra a spol.," usmál se slávistický brankář Miroslav Kopřiva, jenž pochází z Kladna.

Rytíři se navíc snaží vyřešit i angažovaní obránců Tomáše Kaberleho z Montrealu a Marka Židlického z New Jersey, další kladenský odchovanec Voráček zatím nepočítá s tím, že by za Kladno nastoupil. „Záleží na tom, kdo bude mít chuť a jak to všechno dopadne s pojistkami hráčských smluv. Tam jde o velké peníze," uvedl Jágr ze své pozice majitele klubu.

„Kladenským příznivcům a majitelům permanentek chceme vyjít maximálně vstříc. Už v neděli tak jedině na našem zimním stadiónu začal prodej vstupenek a ve středu zajistíme i zdarma odvoz autobusy na utkání do Prahy," uvádí Bartoš. Prodej vstupenek na všech terminálech Sazky začal až dnes od 9 hodin, ceny se pohybují od 150 do 290 korun.

Hvězdy jako impuls

Kladenské mužstvo získalo v úvodních dvou extraligových kolech pouze jediný bod. „Jágr s Plekancem nám teď určitě zvednou náladu. Pro tým to bude veliký impuls. Já jsem si s ním sice už párkrát v minulosti zahrál, ale i tak to bude pro mě zase obrovský zážitek," byl si jistý kapitán Pavel Patera.

„Moc jsme se o tom, jak hvězdní hráči nás posílí, zatím nebavili. Už se ale strašně těším na pondělní trénink. Pevně věřím, že s Jardou a Tomášem už ve středu konečně vyhrajeme," říkal Patera v neděli večer po utkání s Kometou, jehož zahajovací buly slavnostně vhodila za obrovského potlesku a ovací fanoušků olympijská vítězka ve skifu a brněnská rodačka Mirka Knapková.

To, že se místo v Kladně bude ve středu večer hrát v Praze v O2 areně, neviděl Patera jako problém. „Já jsem hráč a nastoupím tam, kde určí vedení. Jak to přijmou naši fanoušci, netuším. Pro nás všechny to ale bude určitě ve středu obrovský zážitek. Vždyť si zahrajeme v krásné hale před mnoha diváky a po boku nejlepších hokejistů v republice," vypočítal Patera.

"Zda budou mít mladí kluci k Jardovi v kabině velký respekt? To netuším. Dnes je jiná doba a oni jsou mnohem sebevědomější, než jsme byli kdysi my," usmíval se 41letý kapitán Rytířů.

Zřejmě spolu v útoku

Podle asistenta Jiřího Kopeckého ještě kladenský realizační tým ani neřešil, s kterými hráči v útočné formaci Jágr nastoupí. Patera se ale v pohodě smíří s tím, že si nezahraje v elitní formaci: „Předpokládám, že Jarda bude nastupovat s Tomášem, a tak se rád šoupnu do druhé řady. Myslím, že i všichni ostatní kluci pochopí, že když za nás nastoupí takové hvězdy, musíme se malinko upozadit."

Kopecký věří, že Jágr s Plekancem pomohou Kladenským především v přesilovkách. „Ostatní hráči si však v žádném případě nesmějí myslet, že oni dva všechno uhrají sami. Vždyť to bude ve středu teprve jejich první zápas v sezóně. Přes léto se už ale s námi připravovali a byli nešťastní, že jen trénují. Nechtěli otálet a hned, jak bylo jasné, že výluka v NHL nastane, sami přišli s tím, že už se zapojí i do extraligových utkání," prozradil Kopecký, podle nějž jednání s dalšími kladenskými odchovanci z NHL jsou hodně složitá a netroufal si předjímat, jak dopadnou.

Kubina musí čekat

Páteční duel s Vítkovicemi sehrají Rytíři pak na svém stadiónu, ale pokud by výluka NHL pokračovala, představí se znovu v O2 areně 26. září v dohrávce 5. kola s Pardubicemi. Mistr však zatím nepočítá s využitím útočníka Hemského, který ještě zůstává v zámoří. Dotažena nejsou ani jednání o výpomoci Krejčího, jenž má být tou utajovanou posilou pardubického útoku z NHL.

Vítkovice už v neděli v poledne zapsaly na soupisku 35letého obránce Pavla Kubinu, jenže v extralize smí nastoupit až po odpykání disciplinárního trestu na 15 utkání z play off 2005, který dostal za verbální znevážení soutěže. Jeho výroky o sudím Bolinovi se tehdy dostaly až k soudu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články