Hlavní obsah

Hokejisté Slavie i fotbalisté Sparty budou hrát s kníry, podpoří kampaň Movember

Hokejisté Slavie i fotbalisté konkurenční Sparty si budou v listopadu pěstovat kníry. Oba kluby se rozhodly, že podpoří charitativní kampaň Movember, která upozorňuje na rizika rakoviny prostaty.

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán Slavie Petr Kadlec (vpravo) se svými spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Slávisté se do akce zapojí kolektivně. Tváře kapitána Petra Kadlece nebo například osmnáctiletého benjamínka Tomáše Hertla by tak měl zdobit podobný knír, kterým se v minulé sezóně "chlubil" i Jaromír Jágr v dresu Philadelphie.

"Probírali jsme to s klukama v kabině a domluvili jsme se, že do toho půjdeme jako tým. Kníry si necháme narůst všichni, tak nejlépe upozorníme na problém rakoviny prostaty," uvedl Kadlec v tiskové zprávě Slavie.

Trenér, generální manažer a spolumajitel klubu Vladimír Růžička si knír narůst nenechá, i když jej v 80. letech minulého století ve své aktivní kariéře nosil.

Do akce půjdou také sparťanští fotbalisté

Z hráčů fotbalové Sparty se zapojí kapitán Marek Matějovský i další vybraní fotbalisté. "Jsem rád, že se Sparta rozhodla přihlásit k podpoře Movemberu. I z reakcí spoluhráčů mám dobrý pocit, potvrzuje to, že máme výbornou partu. Nejdříve jsme to řešili v kruhu starších hráčů, postupně se přidávali i mladší kluci. Nemyslím si, že nám knírky budou vyloženě slušet, ale děláme to pro dobrou věc," vypráví kapitán Marek Matějovský.

Na stránkách Movember.com vznikl oficiální profil AC Sparta Praha, na který mohou příznivci klubu přispívat libovolnou částkou. Samotný klub věnuje nadaci pro výzkum léčby rakoviny prostaty 5 korun za každého fanouška, který dorazí na utkání Gambrinus ligy s Teplicemi.

Reklama

Související témata: