Hlavní obsah

Další hráč z NHL by mohl zamířit do extraligy. Campbell chce do Budějovic

Boston

V hokejové Tipsport extralize by se mohla objevit další akvizice ze zámořské NHL. Obléknout dres českobudějovického Mountfieldu touží bostonský útočník Gregory Campbell. Informoval o tom server The Boston Globe.

Foto: Sport.cz

Útočník Gregory Campbell (vpravo) v souboji s Mannym Malhotrou.

Článek

Osmadvacetiletý centr patří do skupiny hráčů, kteří zůstávají optimisty a věří, že výluka v zámořské soutěži brzy skončí. Řada jeho spoluhráčů se přitom domluvila na působení v Evropě, on však zatím vyčkával.

Jenže nová kolektivní smlouva mezi NHL a hráčskou asociací (NHLPA) je stále v nedohlednu a rodák z Londonu proto v poslední době začíná pošilhávat po zahraničním angažmá.

Jedním z klubů, kde by rád působil jsou České Budějovice. Barvy Mountfieldu totiž hájí jeho spoluhráč z Bostonu obránce Andrew Ference, který si jihočeskou metropoli velmi oblíbil.

"Mluvil jsem s několika hráči z ligy. Každý je znuděný. Jsem hokejista a chci hrát," řekl serveru The Boston Global Campbell.

Pokud by se kanadský forvard domluvil na spolupráci s Budějovicemi, stal by se již čtvrtým hokejistou Bruins, který by se v letošní sezóně představil v tuzemské nejvyšší soutěži. Vedle Ference ještě chytá v Plzni brankář Rask a v Pardubicích hraje David Krejčí.

Reklama