Hlavní obsah

Nepoučitelní! Fanoušci Rytířů trefili slávistického kouče Růžičku pivem

Kladno

Čtvrtý domácí zápas v play off a čtvrtá výhra o jediný gól. Po Pardubicích ztroskotala na kladenském ledě v mimořádně opatrném zápase čtvrtfinále i Slavia. Rozhodla rána, kterou ve 48. minutě vyslal Jan Dalecký a Rytíři tak snížili v sérii na 1:2. Na kouče Slavie Vladimíra Růžičku navíc z hlediště přilétl kelímek s pivem.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér Slavie Vladimír Růžička udílí pokyny v utkání na Kladně.

Článek

Po dvou incidentech z předkola, za které Kladno zaplatilo po deseti tisícovkách, se odehrála další nepříjemnost. Vše se seběhlo po druhé třetině při odchodu do kabin. Hosté musejí v Kladně projít nezastřešeným místem právě kolem nejradikálnějších domácích příznivců. Na olympijského vítěze z Nagana Růžičku tam jeden z diváků zamířil plastovým kelímkem a trefil přesně. Slavia si pak vymínila, že tato událost bude uvedena v oficiálním zápise. Skutečnost navíc potrvdil i hlavní pořadatel.

"Kamery na stadiónu fungují a věřím, že v pátek sem viníka nepustíme. Minimálně jednu sezónu se nepodívá na hokej a bude vyzván k úhradě škody," řekl tiskový mluvčí kladenského klubu Vít Heral. "Proti takovým lidem budeme uplatňovat nulovou toleranci a věřím, že slušní fanoušci se od nich distancují. Zároveň se chci Slavii hluboce omluvit," dodal Heral.

Růžička pivní sprchu neřešil

Sám Růžička se po zápase ke spršce zrzavého moku nevracel, spíš ho štvala prachmizerná slávistická koncovka. „Řekl bych, že šancí jsme měli dost. Vyhráváme často na jeden dva góly, na žádný to ale nejde," hudral kouč Slavie, který si pochvaloval jen závěr. „Přitvrdili jsme a taky to vzadu trochu otevřeli, ale už nebylo na co čekat. V pátek chceme hrát takhle tvrdě celý zápas," vyhlásil Růžička.

Zatímco slávistická kabina se ponořila do ticha, v té kladenské se juchalo. „Hráli jsme výborně zezadu, nepouštěli Slavii do brejků. Co hráli oni doma, to se teď dařilo nám. Vstřelili jsme první gól a to nám vyneslo úspěch," liboval si kladenský gólman Jan Chábera. V Praze se dvakrát ocitl pod smrští ran, tentokrát mu ovšem zákroků výrazně ubylo. „Byl to takový pohodový zápas. Slavia střílela ze střední vzdálenosti nebo hráli okolo brány a moc šancí neměli. Ale v Kladně mívám málo zákroků vždycky," tvrdil brankář vítězů.

Hosty totiž k větší aktivitě probral až inkasovaný gól. „Vyletělo to hned ven, tak jsem si nebyl vůbec jistý. Nechtěl jsem přestat hrát, až když jsem se podíval na rozhodčího, že gól uznal, teprve jsem se začal radovat," tvrdil střelec Dalecký. „Já ale věděl hned, že to gól je. Cinklo to několikrát a viděl jsem, že mi puk prošel mezi nohy," byl si jistý slávistický brankář Miroslav Kopřiva.

Ačkoli Rytíři slibovali divácké peklo, přišly jen čtyři tisícovky fandů. Kladenská neporazitelnost na vlastním ledě ale nadále trvá. „Možná, že Slavia něco změní, bude po nás chtít jít, spíš ale budou bránit střední pásmo a zkoušet brejky," tvrdil Chábera. „Zase budou hrát beton. My musíme být stejně opatrní, bránit, doufat, že nám zachytá gólman a že jim dáme nějakého góla," popřál si Dalecký. „Doma se určitě ještě ukážeme i v šestém zápase," řekl v euforii.

Reklama

Související témata: