Hlavní obsah

V týmu Hradce Králové začala čistka, klub už muselo opustit pět hokejistů

Hradec Králové

K první redukci kádru sáhl v přípravě extraligový hokejový klub Mountfield Hradec Králové, který se na východ Čech přestěhoval z Českých Budějovic. Nové angažmá si hledají brankář Vladislav Koutský, obránci Martin Vágner, Tomáš Kolafa, Bohumil Jank a útočník Petr Haluza. Z nich pouze Jank byl v extraligovém kádru v minulé sezoně, ostatní čtyři hráli v první lize za Královské lvy Hradec Králové.

Foto: Milan Malíček, Právo

Z bývalých hradeckých hokejistů zbyl v sestavě jako jeden z mála útočník Michal Tvrdík (vlevo).

Článek

"Měli jsme na rozhodování zhruba tři týdny, což je poměrně krátká doba na to, abychom hráče dokonale poznali. Nicméně jsme nějaké rozhodnutí udělat museli a na prvním zúžení jsme se jako trenéři domluvili," řekl klubovému serveru trenér Peter Draisaitl.

Nevylučuje, že by služby pětice, která se do kádru nyní nevešla, v budoucnu rád využil. "Všichni hráči se zachovali fantasticky, nikoho se jen tak nechceme zbavit. Teď bude důležité, kam půjdou kluci hrát, aby zde měli svoji roli, přičemž bychom je mohli v budoucnu využít pro extraligu," navázal německý kouč Mountfieldu.

V týmu je aktuálně osmadvacet hokejistů a z bývalých hradeckých hokejistů v sestavě zbyl pouze útočník Michal Tvrdík, brankář Jaroslav Pavelka, který uplynulé dva roky hrál v zámořské juniorské OHL, a další forvard David Švagrovský. Ten je ale zraněný a o jeho budoucnosti se rozhodne po doléčení. "Ještě pořád máme navíc zhruba dva až tři beky a také jednoho až dva útočníky. Samozřejmě bude hrát roli i zdravotní stav všech hokejistů," dodal Draisaitl.

Reklama

Související témata: