Hlavní obsah

Mlejnek byl rád, že Karlovy Vary získaly v Plzni alespoň bod

Hokejistům Karlovým Varům v západočeském derby na ledě Plzně poprvé na střídačce šéfoval nový hlavní trenér Karel Mlejnek, který nahradil po minulém kole odvolaného kouče Richarda Žemličku. Se svojí premiérou na ledě úřadujícího mistra mohl být dosavadní Žemličkův asistent spokojen i přes porážku 3:4 po samostatných nájezdech.

Foto: Petr Eret, ČTK

Trenér Karlových Varů Karel Mlejnek.

Článek

"Vybojovaný bod kluky může hodně psychicky podpořit, protože podali absolutně zodpovědný, jednoduchý a obětavý výkon. Za to si zaslouží pochvalu," neskrýval radost nad ziskem bodu po vyrovnaní z poslední minuty třetí třetiny při hře bez brankáře Mlejnek, jenž už se na pozici hlavního trenéra mihl na střídačce Energie v loňském ročníku po odvolání Vladimíra Kýhose.

"Cítím svůj spolupodpis na výsledcích, za které byl odvolán Ríša Žemlička. Vedení mě pověřilo funkcí hlavního trenéra a já chci co nejvíce podpořit klub a hráče, pomoci k lepším zítřkům," řekl ke svému jmenování Mlejnek, jenž s trénováním začal v roce 1997 u přípravky karlovarského klubu.

"Vedení se tak rozhodlo. My uděláme maximum, abychom se v tabulce zvedli. Rozhodl jsem se nabídku po minulém zápase přijmout, protože jsem Karlovarák duší i srdcem. Narodil jsem se ve Varech a chci pro náš klub udělat maximum," vysvětlil svoji motivaci pozvednout trápící se a odepisovaný klub.

Cílem je zlepšit produktivitu

Mlejnek vedl v minulé sezóně Energii na začátku listopadu v duelu v Litvínově, kde Západočeši prohráli 2:5. "Premiéru jsem si odbyl už loni, ale určitou nervozitu jsem před zápasem cítil. Myslím, že to tak má být," popisoval své pocity před úvodním buly v plzeňské ČEZ Aréně šestatřicetiletý kouč.

"Hráli jsme dnes proti obrovsky kvalitnímu soupeři, který to potvrzoval po celý zápas. Měli kvalitu v ofenzivě, ale i my jsme si vytvořili hlavně v prvních dvou třetinách dostatek gólových příležitostí," hodnotil souboj západočeských týmů Mlejnek.

"To proměňování šancí bychom měli trošku zvednout. Když už se do nich dostaneme a nedáme gól, tak nás to sráží dolů. Samozřejmě budeme nadále pracovat i na defenzivě," poodhalil Mlejnek, který chce získávat body především na domácím stadiónu, své plány před víkendovým pokračováním extraligy.

Reklama

Související témata: