Hlavní obsah

Chomutov - Třinec 2:5Poslední Chomutov opět prohrál, doma nestačil na Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Růžička 0 : 1
5. Polanský 0 : 2
25. Orsava 0 : 3
30. Růžička 0 : 4
37. Svoboda 1 : 4
42. Květoň 1 : 5
59. Balej 2 : 5
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova prohráli v nedělním 18. kole extraligy s Třincem 2:5 a po jedenáctém nezdaru z posledních dvanácti duelů jsou i nadále poslední. Na výhře Ocelářů se dvěma góly podílel útočník Martin Růžička.

Článek

Třinec měl raketový vstup do utkání, když již ve druhé minutě využil úvodní přesilovou hru. Martin Růžička si najel před chomutovskou branku, dostal se k odražené střele a pohotově poslal puk pod horní tyč Kostúrovy branky. V 5. minutě už vedl Třinec o dva góly. V přečíslení Orsava přihrál volnému Polanskému, který už neměl problém skórovat.

Chomutov byl v dalším průběhu třetiny aktivnějším týmem, vypracoval si dobré příležitosti na vstřelení branky, ale šance Baleje, Hrušky i Sikory zůstaly nevyužity. O aktivitě domácích svědčí i poměr střel na branku - 19:8.

Ve druhé třetině si Třinec vypracoval několik velkých příležitostí ke vstřelení gólů. Na tříbrankový rozdíl zvyšoval v 25. minutě Orsava, když si jeho přihrávku srazil chomutovský obránce do vlastní sítě. V polovině utkání to již bylo 4:0, když hosté využili další přesilovou hru. Střelcem byl opět Martin Růžička, když dostal přihrávku před branku.

Chomutov snížil až tři minuty před koncem druhé třetiny, když se Jaroslav Svoboda trefil z levého kruhu. Kromě gólu ještě v 36. minutě trefil Bartečko tyč třinecké branky. Na straně Třince rozezněl tyč Polanský a Orsava jel sám na Kostúra, ale byl faulován Kučným. I tak stihl zakončit, Kostúr ho ale vychytal.

Chomutovskou snahu o případné zdramatizování utkání utnul již po dvou minutách třetí třetiny David Květoň, který z pravého kruhu prostřelil Kostúra. Za Chomutov snižoval necelé dvě minuty před koncem v přesilové hře Balej. Stínem třetí třetiny bylo krvavé zranění hlavy Lukáše Zíba, který led opustil na nosítkách a odjel na vyšetření do nemocnice.

Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 37. Jar. Svoboda (Bartečko, D. Hruška), 59. Balej (J. Mrázek) - 2. Martin Růžička (Zagrapan, Bonk), 5. Polanský (Orsava), 25. Orsava (Polanský, Roth), 30. Martin Růžička (Zagrapan, Peterek), 42. D. Květoň (Polanský, Adamský). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. Diváci: 2048.
Chomutov: Kostúr - Krstev, Malec, Rutta, J. Mrázek, Šulák, Kučný, Bartejs - Hřebejk, Divíšek, Jar. Svoboda - D. Hruška, Bartečko, Kubinčák - Balej, Sikora, Šagát - Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Galvas, Roth, Linhart, Kania, Zíb, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Zagrapan - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Varaďa - Matuš, Rákos, Rufer. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Reklama

Související témata: