Hlavní obsah

Sparta - Brno 4:1Hokejisté Sparty porazili v dohrávce Kometu a vedou už o 10 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Buchtele 1 : 0
7. Svoboda 1 : 1
34. Ton 2 : 1
46. Klimek 3 : 1
59. Rolinek 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v dohrávce 22. kola extraligy Kometu Brno 4:1 a zvýšili tak svůj náskok v čele soutěže na deset bodů. Pražané oplatili soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu a bodovali ve čtrnáctém duelu za sebou, třináct z nich přitom Sparta dokázala vyhrát. Kometa padla potřetí za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Sparty radující se z gólu.

Článek

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání a již po 80 sekundách se dostali do vedení. Kubátovu střelu Trvaj jen vyrazil a Buchtele pohotově puk doklepl do branky Komety.

Rychle inkasovaný gól ale hosty neotřásl a drželi s favoritem krok. Vyrovnat mohl kapitán Čermák, ale prosadil se až sedmé minutě Svoboda, který prostřelil Pöpperleho po rychlém brejku dokonce při oslabení brněnského týmu.

Ve 14. minutě byli hosté blízko vedoucí brance, když Hanzlíkovo nahození ze středního pásma nečekaně skočilo před Pöpperlem a puk skončil na tyčce. Ve vyrovnané partii se mohly oba celky prosadit v přesilových hrách, Pöpperle i Trvaj ale předváděli jisté výkony.

Skóre se změnilo až ve 34. minutě, kdy Hanzlík hrající na Spartě poprvé jako host ztratil puk a Ton následný brejk jistě proměnil. Nejlepší střelec soutěže si připsal 18. gól ve svém 22. zápase sezony.

Pražené mohli zvýšit vedení v následné přesilovce, ale ani jedna z řady střel neskončila za Trvajem. Konec druhé třetiny patřil Pöpperlemu; nejprve vychytal osamoceného Wasserbauera a poté hokejkou zastavil i gólovou střelu Němce.

Místo vyrovnání tak přišla uklidňující třetí branka domácích, když Trvaje překonal přesnou střelou pod horní tyč ve 46. minutě Klimek. Definitivu na zisk tří bodů pro Spartu mohl dát Forman, ale své objetí branky nedokázal zakončit posunutím puku za čáru. Domácí to mrzet nemuselo, tři body i tak získali. V 59. minutě navíc jejich výhru podtrhl čtvrtou brankou kapitán Rolinek.

Dohrávka 22. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Buchtele (Kubát, Pech), 34. P. Ton, 46. Klimek (I. Rachůnek, Kubát), 59. Rolinek (P. Ton, Pilař) - 7. T. Svoboda (V. Němec). Rozhodčí: Husička, Lacina - Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6827.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Švrček, Kubát, Sičák, Philipp, Gřegořek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Brno: Trvaj - Dujsík, Jan Hanzlík, D. Nosek, Kempný, Kuboš, Žižka - Jenyš, Čermák, J. Káňa II - T. Svoboda, V. Němec, J. Hruška - Dočekal, Koreis, Burian - H. Zohorna, Holec, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice