Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:1Pardubice otočily duel s Plzní a v dohrávce vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Hollweg 0 : 1
49. Nosek 1 : 1
56. Kousal 2 : 1
60. Benák 3 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili v dohrávce 23. kola extraligy Plzeň 3:1. Západočeši sice vedli, ale domácí v posledních 12 minutách vývoj zápasu třemi góly otočili. Vítězný gól dal v 56. minutě Robert Kousal. Pardubičtí si připsali třetí výhru z posledních čtyř vystoupení a napravili vysokou porážku z Karlových Varů, Indiáni naproti tomu přišli o šestizápasovou sérii, v nichž dokázali bodovat.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Václav Kočí z Pardubic a Tomáš Sýkora z Plzně v duelu 23. kola extraligy.

Článek

Souboj dvou posledních mistrů se rozjížděl hodně opatrně, není proto divu, že v první třetině letělo na oba brankáře dohromady jen devět střel. Tu nejnebezpečnější vyslal Petr Sýkora, který se elegantní otočkou zbavil dvou soupeřů a pak napálil tyč. V následné přesilovce pardubický kanonýr pláchl hostujícím zadákům, ale puk mezi Mensatorovy betony neprocedil.

Plzeň se na delší dobu ke slovu dostala až při přesilovce za faul Vašíčka, Pletka však v ideální pozici před Hudáčkem netrefil přihrávku zpoza branky. Krátce nato neuspěl ani další zkušený útočník Kratěna, který nájezd z křídla zakončil přímo do gólmana. Domácí poté měli k dispozici sedmnáctivteřinovou přesilovku pět na tři, ale pořádně se nestihli usadit v útočném pásmu.

Pardubice byly nápaditější

Jinak byly Pardubice v útočné fázi o poznání nápaditější, zejména Kousalova lajna se pravidelně dostávala k zakončení, ale Mensator puk za svá záda nepustil. To jeho maskovaný protivník inkasoval v závěru druhé třetiny hned dvakrát. Gól Lva kvůli posunuté brance ještě platit nemohl, ale za minutu si Plzeňští radost zopakovali se vší parádou. Nahození Jeřábka od modré čáry šikovně tečoval na brankovišti stojící Hollweg.

Plzeň mohla soupeře dorazit na začátku třetí třetiny, jenže Vlasák ani Pletka při svých velkých šancích neuspěli. Zákonitě tak přišel trest. Nosek si najel na přihrávku za obranu a bekhendem prostřelil Mensatora. Pardubice po brance ožily a v 56. minutě se dočkaly vedoucí branky. Po velkém závaru doklepl puk za čáru Kousal. Plzeň se v závěru k ničemu nedostala, naopak pojistku do opuštěné branky přidal Benák.

Dohrávka 23. kola hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 49. T. Nosek (Radil, Gregorc), 56. Kousal (Vašíček, Radil), 60. Benák - 40. Hollweg (J. Jeřábek, T. Sýkora). Rozhodčí: Šír, Mikula - Bryška, Lučan. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 7254.
Pardubice: Hudáček - Píša, V. Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Marha, Endál - Tybor, T. Zohorna, Somík - Radil, T. Nosek, Kousal - Rys, Moučka, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Plzeň: Mensator - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Boháč - Lev, Kašpařík, J. Sýkora - Kratěna, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Vlček. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín