Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 2:0Plzeň ve šlágru kola zdolala Hradec a doma zvítězila popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vlasák 1 : 0
53. Mozík 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Plzně porazili ve 26. kole v souboje druhého a třetího týmu soutěže Hradec Králové 2:0 a připsali si tak již pátou výhru na domácím ledě za sebou. V defenzivně laděném utkání Západočeši vstřelili vítěznou branku už ve druhé minutě, kdy se v přesilovce prosadil Tomáš Vlasák. I druhý gól vstřelili v domácí ve třetí části v početní výhodě.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté Plzně slaví gól.

Článek

Hosté nedokázali překonat plzeňského gólmana Matěje Machovského, který si připsal třetí nulu v sezóně. Dvěma asistencemi se blýskl v dresu Indiánů Radek Duda, jenž se do sestavy vrátil po pětizápasovém trestu.

Domácím vyšel díky využité přesilové hře vstup do utkání. Již po 105 sekundách se totiž poprvé od 6. kola gólově prosadil Vlasák, když dorážel do odkryté branky vyraženou tvrdou ránu Slováka. Hosté mohli srovnat o tři minuty později, střelu rozjetého Mertla ovšem dokázal Machovský vyrazit. Poté hráči Mountfieldu nezužitkovali početní výhodu a naopak táhlá střela Dudy vracejícího se z trestné lavice Kantorovi málem propadla do sítě.

Gólman hostů podržel svůj tým ve 14. minutě, kdy dokázal zastavit na brankové čáře dvojitý pokus Pletky z bezprostřední blízkosti. Aktivnější Indiáni mohli v závěru první třetiny své vedení navýšit během přesilovky, Vlasák však ve velké šanci přestřelil a Dudovo nebezpečné nahození z rohu nadvakrát zastavil se štěstím Kantor.

Výsledek pečetil přesilovkovým gólem Mozík

V prostřední části hosté vyrovnali hru a po nevyužité přesilovce našel Podlešák ve 26. minutě zadovkou zpoza branky Škodu, který z mezikruží pálil těsně vedle. Domácí jen obtížně přecházeli přes soupeřem výborně střežené střední pásmo. Po polovině utkání ukázal možnou cestu k překonání střední třetiny nahozením na zadní hrazení Pletka, Tomáš Sýkora však odražený kotouč před branku nasměroval ranou bez přípravy nad.

Ve 33. minutě předvedl pěknou individuální akci Lev. Protáhl se až do přečíslení dva nejednoho, po jeho následné přihrávce ale Kratěna trefil pouze levou tyčku Kantorovy branky.

Závěrečná třetina plná osobních soubojů přinesla ve 45. minutě hostům možnost téměř dvouminutové přesilovky pět na tři. Hráči Mountfieldu během ní ani jednou nevystřelili a zbytečným útočným faulem ji navíc zkrátil po 45 vteřinách Dej.

Až při hře čtyři na tři v dobré pozici vystřelil nekrytý Podlešák mimo. Poté řádně protáhl ve 48. minutě Lev svým pokusem z mezikruží Kantora a o pět minut později už se domácí radovali, když rychlou přesilovkovou kombinaci zakončil bombou z voleje Mozík. Hosté ještě čtyři minuty před koncem nevyužili přesilovou hru a podruhé v sezoně nedokázali ani jednou skórovat.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 2. Vlasák (Slovák, Duda), 53. Mozík (Kašpařík, Duda). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:5, navíc Mertl (Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4896.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Boháč - Duda, Kašpařík, Vlasák - Kratěna, Lev, Pletka - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, J. Sýkora. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Červený, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, L. Květoň - Škoda, Langhammer, Podlešák - Švihálek, Knotek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: