Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 1:0 SNHübl vystřelil v nájezdech Litvínov pátou výhru v řadě, Slavia se dál souží

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Hübl (rozhodující nájezd) 1 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova porazili ve 26. kole extraligy Slavii 1:0 po samostatných nájezdech a popáté za sebou vyhráli. Pražané naopak padli pošesté v řadě a na zisk tří bodů čekají již devět utkání a více než měsíc. Vyrovnaný duel, ve kterém si nulu do statistik připsali Pavel Francouz a Dominik Furch, rozhodl Viktor Hübl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Dávid Skokan ze Slavie před litvínovským gólmanem Pavlem Francouzem.

Článek

Již po 11 vteřinách prověřil Furcha střelou od modré Hübl. V další šanci domácích byl Černý, ale rozvlnil pouze boční síť. V páté minutě se zapotil i Francouz, když zneškodnil Doležalovu střelu z bezprostřední blízkosti. A když v další šanci o pár vteřin později selhal obránce Kadlec, bylo v prvním dějství po brankových příležitostech.

Druhá část kopírovala tu první, oba týmy výborně bránily a nedopouštěly se zbytečných chyb. V 24. minutě hledal Bednář před brankou Žejdla, ten však na puk v dobré příležitosti nedosáhl. Následovaly střely obránců Valach a Whartona, ale Francouz svůj tým podržel. Na druhé straně našel Hanzl před brankou Martynka, ten však v kleče střelou do poloprázdné branky nechal vyniknout Furcha, který se bleskurychle přesunul a výtečně zakročil.

V 32. minutě střílel přes obránce Krenželok, ale domácí brankář ukryl puk do své výstroje. Na druhé straně kluziště měl dvě dobré příležitosti Jurčík, ale v obou případech byl úspěšný Furch. V závěru druhé třetiny tečoval Martynek Trávníčkovu nabídku, ale hostující brankář si opět poradil.

V nájezdech uspěli domácí Hübl s Hanzlem

I závěrečná část příliš brankových šancí nenabídla. V úvodu třetiny přenechal Martynek do tandemu puk Posmykovi, jeho bombu však Furch rychlou lapačkou kryl. Největší šancí hostí měl v 53. minutě kanonýr Bednář, který obešel Gulu, natlačil se před Francouze, ale puk za něho zasunout nedokázal.

Domácí fanoušci v závěru normální hrací doby už už zvedali ruce, když Ručinský bekhendovým blafákem překonal Furcha, ale puk do prázdné branky nedoputoval, a se muselo prodlužovat. Ani v nastavené pětiminutovce gól nepadl a tak o vítězi rozhodly samostatní nájezdy.

Jako první jel Hübl a překonal hostujícího brankáře krátkou kličkou, když puk zasunul mezi betony. Francouz si poté poradil s pokusy Krenželoka a Žejdla, následně zápas ukončil úspěšným nájezdem Hanzl.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 1:0 po sam. nájezdech
Rozhodující nájezd: Hübl. Rozhodčí: Horák, Pavlovič - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 4088.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Šlégr, Posmyk, Chaloupka - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Hanzl, Trávníček - Majdan, Piroš, J. Černý - Písařík, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Stránský, Vrdlovec, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama