Hlavní obsah

Karlovy Vary - Chomutov 2:1Předposlední Karlovy Vary zdolaly poslední Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Zaťovič 1 : 0
12. Hruška 1 : 1
20. Pohl 2 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 27. kole extraligy nad posledním Chomutovem 2:1 a na třinácté pozici unikli Pirátům na rozdíl devíti bodů. Všechny branky padly už v první třetině a v čase 19:10 rozhodl útočník Petr Pohl. Chomutov prohrál dvanáctý z posledních 14 zápasů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Útočník Martin Zaťovič (vpravo) z Karlových Varů dává gól brankáři Chomutova Martinu Růžičkovi.

Článek
Fotogalerie

Chomutov povzbuzen nedělním vítězství v Kladně, ale bez Baleje, Malce, Kučného, Kašeho, Jaroslava Svobody a Mrázka začal v podkrušnohorském derby aktivněji. Ve čtvrté minutě ujížděli na Závorku Hruška s Hřebejkem, který ale neprocedil puk mezi betony karlovarského brankáře. Z vedení se tak radovali za dvě minuty domácí. Po efektní akci na jeden dotek a nezištné nahrávce Balána otevřel skóre Zaťovič.

Vstřelená branka domácí nevybudila k větší aktivitě, za což je potrestal o šest minut později David Hruška, který se prosadil bekhendovým blafákem. Do šaten ale přece jenom šli spokojenější domácí. Nejdříve se ubránili v oslabení a při vyloučení Kubinčáka pak skóroval Pohl.

I ve druhé třetině odpovídala úroveň zápasu aktuálnímu postavení obou mužstev v tabulce. Piráti byli v této fázi aktivnější, k čemuž jim pomáhala i častá vyloučení Energie. Největší šanci měl ve 29. minutě Novák, ale jeho bomba skončila pouze na tyči. Důležitost zápasu byla vidět i na stoupající nervozitě hráčů obou týmů, která vyvrcholila krátkým pěstním soubojem mezi Bičánkem a Kubinčákem.

Domácí urputně bránili těšný náskok, ale paradoxně si vytvořili v závěrečné třetině více příležitostí než soupeř. Šance Koblasy ve 42. minutě skončila na betonu gólmana Růžičky, o chvíli později Rýgl z bezprostřední blízkosti opět na chomutovského brankáře nevyzrál. Snaha Pirátů o vyrovnání skončila dvě minuty před koncem, kdy byl za faul na Zaťoviče byl vyloučen Novák. K vyrovnání Severočechům nepomohla ani dvacet vteřin trvající hra bez brankáře.

27. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Zaťovič (Balán, Zucker), 20. Pohl (Balán, Zaťovič) - 12. D. Hruška (Šagát). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 2564.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Kytnár - Micka, R. Hruška, R. Dlouhý - Zucker, Vachovec, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Chomutov: M. Růžička - Novák, Pulpán, Krstev, Šulák, Rutta, Trefný - D. Hruška, Bartečko, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Kubinčák - Sikora, Divíšek, Šagát - Hlava, Kämpf, Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Reklama