Hlavní obsah

Slavia - Kladno 4:1Slavia zdolala Kladno, dvěma góly zařídil výhru Poletín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Poletín 1 : 0
24. Poletín 2 : 0
33. Hořava 2 : 1
44. Valach 3 : 1
55. Krenželok 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Slavie zdolali v 40. kole extraligy předposlední Kladno 4:1 a porazili doma Rytíře posedmé za sebou. Dvěma góly se na teprve druhé výhře Pražanů z posledních šesti zápasů podílel útočník Michal Poletín. Slavia si připsala cenné body v boji o udržení v desítce pro play off.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Slávista Michal Poletín (vpravo) se se spoluhráčem Pavlem Klhůfkem raduje ze svého prvního gólu proti Kladnu.

Článek

Úvodní minuty zápasu nabídly dvě přesilové hry, ale výraznou gólovou šanci si v prvních deseti minutách nevytvořil ani jeden tým. Do vedení poslal Slavii ve 12. minutě z dorážky Poletín. Kladno si v závěru první části vytvořilo tlak. Do šancí se postupně dostali Tenkrát, Černošek, Treille a Miloslav Hořava.

Na začátku druhé části měli Rytíři výhodu přesilové hry, branku v ní ale paradoxně vstřelila Slavia. Po chybě kladenské obrany ujeli ve 24. minutě Tomica s Poletínem, který zvýšil na 2:0.

Reputaci ve svých přesilovkách si Kladno napravilo ve 33. minutě. Po vyhraném buly putoval puk od Patery ke Kaberlemu a Miloslavu Hořavovi, který tvrdou střelou z levého kruhu překonal Furcha. Z trestu Valacha uplynulo pouhých pět vteřin. Kladno po brance na 1:2 výrazně přidalo v útoku, ve 39. minutě si tak slávistický trenér Růžička vyžádal oddechový čas a důrazně v něm instruoval obranu Slavie.

Třetí branku domácích vstřelil ve 44. minutě od modré čáry Valach a následně Slavia ustála dvě oslabení v krátkém čase za sebou. Kladno v nich velmi snadno ztrácelo pásmo. Na konečných 4:1 pro Slavii pět minut před koncem zvyšoval Krenželok.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Poletín (Stránský), 24. Poletín (Tomica), 44. Valach (Langhammer), 55. Krenželok (Bednář) - 33. M. Hořava (T. Kaberle, Patera). Rozhodčí: Šír, Turčan - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4396.
Slavia: Furch - Kadlec, Wharton, Knot, Kolařík, Valach, Štich, Holub - Bednář, Langhammer, Krenželok - Žejdl, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Kladno: Cikánek - T. Kaberle, David Růžička, Doudera, Černošek, P. Hořava, L. Procházka - Bílek, Dragoun, M. Hořava - Tenkrát, Patera, Kuchler - S. Treille, Zagrapan, Rudovský - Strnad, Lukáč, Havlíček. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Reklama

Související témata: