Hlavní obsah

Černá série mě nezajímá, statistika je pro blbce, komentoval kouč Beck další prohru Chomutova

Josef PešoutSport.czPrávo

Odvrátit hrozbu vyrovnání nechvalného rekordu české extraligy v počtu prohraných zápasů v řadě se nepovedlo hokejistům Chomutova. Proti favorizovanému Třinci se jejich černá série natáhla na sedmnáct utkání, čímž se Piráti v této nelichotivé bilanci přiřadili ke Vsetínu z období od listopadu 2006 do ledna 2007. Severočechům totiž nestačil na vítězství ani dvougólový náskok a prohráli 3:4. Hosté otočili vývoj ve třetí třetině třemi góly po sobě!

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Chomutova Jaroslav Beck.

Článek

Chomutovský trenér Jaroslav Beck dorovnání rekordu zhodnotil osobitým způsobem: „Já jsem tady třetí týden a vůbec mě to nezajímá. Nemůže mě to rozhodit. Statistiky jsou z mého pohledu pro blbce. Ať se tím zabývá třeba ústav historie." A proč jeho svěřenci nebodovali? „Scházelo nám více zkušeností a klidu. Rozhodly i drobné chyby. Ale neodpustím si i poznámku, že chybovali i arbitři. Tak kvalitní sudí a podali špatný výkon. Tím se narušila plynulost a kontinuita naší hry, což dokázal soupeř využít. Ale rozhodčí zápas nevyhrávají, pouze hráči a jejich góly. I přes porážku musím kluky pochválit za bojovnost."

V zápase debutoval v dresu Pirátů bývalý lotyšský reprezentační obránce Marin Jass. Utkání ale nedohrál po zákroku Trončinského, který dostal trest na pět minut a do konce. „Takový faul jako na něj jsem už dlouho neviděl. Bylo to přes čáru. Jass je vykuchaný jako ryba," komentoval Beck situaci ze závěru střetnutí.

Na všech brankách Chomutova se podílela útočná trojice Šagát, J. Straka, Kubinčák. „Je dobře, že tahle formace jde výkonnostně nahoru. Kubinčák navazuje na loňskou formu. A Pepa Straka hrál dříve v KHL, takže je to také osvědčený hráč. Ani další útoky nehrály špatně, ale musíme více dostat do hry první lajnu, které zápas moc nevyšel," poznamenal Beck.

Josef Straka:Věřil jsem ve tři body

Zklamaný byl chomutovský útočník Josef Straka, který zvyšoval na 3:1. „V tu chvíli jsem věřil, že urveme tři body. Jenže záhy Třinec snížil a dostal se do tempa. Jiný tým na našem místě by si i třeba těsný náskok pohlídal, ale nám se zbortilo všechno, co jsme za padesát minut nahráli," klopil zrak zkušený forvard. „Porážka nás mrzí i kvůli brankáři Kostúrovi, který nás držel výborně a pak inkasoval čtyři góly," pravil Straka.

V neděli hraje Chomutov znovu doma se Slavií. „Doufám, že nepůjdeme do čela toho černého rekordu a zůstane to tak, že na tom budeme stejně jako kdysi Vsetín a nikoliv hůře. Bohužel jsme na konci tabulky o parník. Připravujeme se už na baráž. Během reprezentační pauzy v extralize si vyčistíme hlavy," zakončil Straka.

Reklama

Související témata: