Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 3:1Stav série 2:0Vítkovice opět přetlačily Liberec a výhra je dělí od čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Strapáč 1 : 0
21. Strapáč 2 : 0
29. Vlach 2 : 1
35. Šedivý 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zvítězili i ve druhém utkání předkola play off nad Libercem 3:1 a jediné vítězství je dělí od postupu do čtvrtfinále. Dvěma góly se o výhru zasloužil Petr Strapáč, ale domácím hrdinou byl znovu brankář Filip Šindelář, který soupeři pochytal řadu šancí. Třetí utkání se bude hrát ve čtvrtek v Liberci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z první branky proti Liberci.

Článek

Také druhé utkání Vítkovice načaly bleskovým gólem. Húževka na sebe chytře natáhl dva protihráče a zapomenutý Strapáč zblízka bez potíží už po 43 sekundách překonal bezmocného Lašáka. Hosté ještě ani nestihli poprvé vystřídat a už prohrávali.

Liberecká strategie dostala trhlinu hned v zárodku. Aktivita se hostům nedala upřít, ale do soupeřovy obrany ve středním pásmu naráželi jako do zdi. Až Filippimu se ve 12. minutě podařilo v oslabení protáhnout před Šindeláře, který mu však vykryl střelecký úhel. Vzápětí se do slibné situace prodral i Urban, ale dopadl stejně jako Filippi.

Prokletí špatných začátků Liberec dostihlo i v druhé části. Strapáč potřeboval pouhých 21 vteřin a Lašáka zaskočil překvapivým švihem od modré čáry, který hostujícímu gólmanovi těsně před brankou zmizel ještě v cloně dvou projíždějících hráčů. Hosty měl na lopatě v 28. minutě Burger, jehož kličku však Lašák vystihl, a z rychlého protiútoku v oslabení doslova protlačil puk za čáru Vlach.

První gól v celé sérii po 89 minutách zapůsobil na Severočechy jako elixír. Bulíř se hned vzápětí proháčkoval do šance na vyrovnání, ale tu mu zhatil Šindelář. Hostující převahu a touhu po vyrovnání zchladil Šedivý, jenž v 35. minutě po nezištné přihrávce Szturce zavěsil potřetí.

Liberecký výpadek se dostavil i na startu třetí části: Burger znovu už po 27 sekundách ze sólového nájezdu puk do brány dostal, ale videorozhodčí ho kvůli kopnutí nohou neuznal. Výhru tak musel jistit bezvadný Šindelář.

Hosté v závěru ještě dokázali přitlačit, ale Vlach zahodil trestné střílení a Šindeláře nepřekonali ve velkých příležitostech ani Víšek s Bulíkem. Výtisk ještě mířil do tyče, ale to už bylo na zvrat pozdě. Hostující tlak navíc otupil vyloučením Urban a k ničemu už Bílým Tygrům nebyla ani krátká power play.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Strapáč (Húževka, Burger), 21. Strapáč (Húževka), 35. Šedivý (Vandas, Kolouch) - 29. J. Vlach (Valský). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:9. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4433. Stav série: 2:0.
Vítkovice: Šindelář - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář, Pastor - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Kolouch, E. Němec - J. Káňa, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Voráček, Čakajík, Derner - Vampola, Nedvěd, Filippi - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - K. Jass, Zacha, Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Kdo postoupí z předkola do čtvrtfinále play off hokejové extraligy?
Pardubice
23 %
Vítkovice
35,3 %
Slavia
37 %
Liberec
4,7 %
Celkem hlasovalo 5666 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice