Hlavní obsah

Vrátí se k hokeji? Útočníka Nedvěda lanaří Litvínov

Po uplynulé sezóně vyhlásil, že s hokejovou kariérou končí, nyní ale Petr Nedvěd připouští, že svůj záměr může přehodnotit. Dvaačtyřicetiletého útočníka totiž lanaří Litvínov, kde působil v mládežnických a juniorských kategoriích před svým odchodem do zámoří, a nyní by se v něm mohl potkat se svým dlouholetým kamarádem Martinem Ručinským.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Petr Nedvěd.

Článek

"Nebudu to popírat, zájem z jejich strany tam je," řekl deníku Sport Nedvěd, jenž posledních šest ročníků odehrál za Liberec. Současně však potvrdil, že momentálně platí, že ukončil kariéru. "Zároveň se ale může stát, že za měsíc, za dva ve mně bouchnou saze a rozhodnu se vrátit," uvedl účastník olympijských her v Soči.

Momentálně však není ještě jisté, že bude v kariéře pokračovat Ručinský. Třiačtyřicetiletý útočník se každoročně rozhoduje až v průběhu letní přípravy a stejné to bude i letos.

"Litvínov by pro mě měl logiku především kvůli Růčovi. Druhé lákadlo vidím v tom, že po Liberci je Litvínov můj druhý klub, dal mi šanci proniknout do velkého hokeje," dodal Nedvěd.

Umím si to představit, připouští GM Kysela

Vedení Litvínova však zatím s Nedvědem o možném návratu do klubu, v němž hrál naposledy v roce 1989 před odchodem do zámoří, nejednalo. "Umím si to představit. V Litvínově dřív hrál, navíc jsou s Jirkou Šlégrem a Martinem Ručinský velcí kamarádi. I tohle by pro něj mohla být motivace. Bylo by příjemné zabývat se otázkou, že hráč Petrova formátu by třeba chtěl u nás hrát. Jako Litvínov bychom na to byli hrdí," řekl Sport.cz generální manažer klubu Robert Kysela.

Od případného angažování Nedvěda by Kyselu neodrazoval ani pokročilý hráčův věk. „To, že byl letos na olympiádě a v posledních čtyřech sezónách udělal v extralize pokaždé aspoň padesát bodů, hovoří za všechno. Pořád je to špičkový hráč, který by byl přínosem pro každé mužstvo. Pokud vyjádří svou touhu hrát za Litvínov, určitě se o tom začneme bavit. Po hokejové stránce je to jeden z nejlepších hráčů naší historie."

Reklama

Související témata: