Hlavní obsah

Musíme se zase naučit vyhrávat 1:0, burcuje zlínské hokejisty veterán Tesařík

Zlín

V pátek 25. dubna se ve Zlíně mohutně slavilo, když místní hokejisté vybojovali po deseti letech v extralize mistrovský titul. S pětiměsíčním odstupem panuje naopak na stadiónu Luďka Čajky pochmurná nálada. Obhájcům titulu vůbec nevyšel vstup do nového ročníku nejvyšší soutěže, po pěti kolech se krčí na dně tabulky bez bodového zisku. Ani fakt, že mají k dobru odložené střetnutí v Brně, je nemůže příliš uklidňovat. Situace už začíná být vážná.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Smutný zlínský gólman Libor Kašík po inkasovaném gólu.

Článek

„Takový začátek sezóny jsem ještě nikdy nezažil," kroutí nevěřícně hlavou zkušený zlínský obránce Radim Tesařík. „Přestože herně se přece jen postupně zlepšujeme, i naposledy ve Vítkovicích jsme těsně padli. Oproti loňsku inkasujeme laciné góly a schází nám i trocha potřebného štěstíčka. Panice ale určitě nepropadáme," ujistil.

Čtyřicetiletý bek odmítá, že by mužstvo postihla mistrovská kocovina. „Nenazval bych to ani krizí. Prostě nám to teď nejde. Musíme se co nejdřív vrátit k tomu, co nás zdobilo. To znamená k perfektní defenzívě. My jsme uměli vyhrávat 1:0, k čemuž teď máme hodně daleko. Musíme se to zase rychle naučit," burcuje Tesařík.

Jurík: Chybí nám pověstná zarputilost

Asistent trenéra Juraj Jurík spatřuje příčinu zlínské mizérie i v nedůrazné koncovce. „Nejprve jsme propadli doma s Boleslaví a poté jsme promrhali dvoubrankové vedení na ledě dalšího nováčka v Olomouci. Od té doby se střelecky trápíme. Nemůžeme se chytit, nevycházejí nám ani přesilovky. Chybí ta pověstná zarputilost, jež nás zdobila minulou sezónu," vypozoroval Jurík. „Dál ale usilovně makáme na odstranění nedostatků, už v pátek budeme chtít urvat doma první extraligové body," předsevzal si.

Jenže místo důkladné přípravy na Pardubice čeká moravský celek v úterý večer další duel obnovené Ligy mistrů ve Švédsku proti Djurgaardenu. „Obavy, které jsme před startem této soutěže měli, se bohužel naplňují. Dlouhé cestování nám nepřidává, i to je jedna z příčin, proč nám to na začátku sezóny nejde. Zvlášť když nedisponujeme nijak širokým kádrem," myslí si Tesařík. Není divu, že trenéři raději nechali odpočívat doma útočníky Čajánka, Lešku či Veselého, které trápí drobné zdravotní problémy.

Tesařík přesto věří, že v pátek večer už z bodového konta Zlína nula zmizí. „Přestože se nedaří, musíme na ledě dřít ze všech sil. Pomohl by nám nějaký šťastný gól. Potřebujeme ubojovat aspoň bodík a pak postupně přidávat další. Sezóna je dlouhá, věřím, že se co nejdřív zvedneme," neztrácí Tesařík optimismus.

Dočkají se hokejisté Zlína prvního vítězství v nové sezóně Tipsport extraligy v pátečním utkání 6. kola proti Pardubicím?
Ano
44,5 %
Ne
55,5 %
Celkem hlasovalo 1223 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články