Hlavní obsah

Žalostná koncovka nás stála body, uznal liberecký útočník Filippi po porážce s Vary

Liberec

Třebaže poměr střel na branku v extraligovém zápase hokejistů Liberce a Karlových Varů vyzněl jednoznačně ve prospěch domácího celku, tři body si odvezli Západočeši po nečekaném vítězství 4:1. Liberečtí hráči proto po utkání jen kroutili hlavami nad tím, jak špatně naložili se svými útočnými akcemi. "Ale i přes prohru věřím, že v konečné tabulce budeme výš, než náš úterní soupeř," nepropadl útočník Bílých Tygrů Tomáš Filippi frustraci z nepovedeného utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Tomáš Filippi (vlevo) bojuje o puk s forvardem Karlových Varů Romanem Pšurným.

Článek

Čím si vysvětlujete zmíněné střelecké selhání a neúspěšný výsledek 1:4?

Jedině tím, že jsme ani z vyložených šancí nedali góly. Přitom jsme se do nich dostávali, ale zakončení bylo žalostné. Takové zápasy občas přijdou. Doufám, že jsme si smůlu vybrali a už se to nebude v této sezóně opakovat.

Co byste uvedl na adresu soupeře?

Chytal jim dobře brankář Závorka, takže mu mohu k výkonu jen poblahopřát. Navíc hosté měli i velkou dávku štěstí. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, prostě Karlovým Varům vyšlo všechno, co potřebovaly.

Přitom se čekalo, že právě tomuto celku bodově odskočíte v tabulce.

Každý si myslel, že získáme tři body, abychom si vylepšili situaci v soutěži. Ale bohužel to samo nešlo, i když bych v tom nehledal v naší šatně nějaké podcenění protivníka. I přes porážku věřím, že v konečné tabulce budeme před Karlovými Vary, které teď jsou o pár bodů před námi.

Mohla se na vašem výkonu projevit únava z náročného programu? Byl to váš čtvrtý zápas v sedmi dnech.

Podle mne to nemělo vliv. Sezóna je pořád na začátku a cestování i nahuštěný zápasový rytmus k tomu patří.

Jaké ponaučení si berete pro páteční duel s Pardubicemi?

Musíme se ještě víc soustředit na koncovku. Pokud si vytvoříme hromadu šancí, měli bychom aspoň tři nebo čtyři proměnit. S jedním vstřeleným gólem se dá asi těžko vyhrát.

Reklama