Hlavní obsah

Lev bude létat luxusním Boeingem 737, doma pak chce navodit nepřátelské území

Praha

Hic sunt leones, tedy v překladu Zde jsou lvi. Právě toto latinské heslo, jež ve starých mapách označovalo neprobádané území, kde může vládnout barbarství, má zaštítit domácí zápasy pražského Lva v nové sezóně Kontinentální hokejové ligy. Na venkovní duely pak tým už nebude cestovat Airbusy od ČSA, ale luxusním Boeingem 737 od společnosti Travel Service.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nové oficiální dresy a dopravce pro sezónu 2013/14

Článek
Fotogalerie

Se Lvem bude na venkovní šňůry létat česká posádka, hráči budou mít v letadle naprosté pohodlí. Vždyť každý z pasažérů na palubě bude mít pro sebe k dispozici trojsedačku, což třeba při cestě do přes osm tisíc kilometrů vzdáleného Vladivostoku jistě ocení.

„Doufám, že vezmu do rukou kormidlo týmu a budeme hrát tak dobře, jako kapitán společnosti s námi létat," smál se kapitán Lva Jiří Novotný, který na tiskovou konferenci dorazil v uniformě kapitána letecké flotily.

Heslem Hic sunt leones se chce Lev prezentovat v domácích zápasech. „Je to mezinárodní spojovací prvek, protože latina je jazyk multikulturní. Když se význam patřičně vysvětlí, dokáží se s ním ztotožnit všechny národy, ať už je to Čech, Kanaďan, Švéd nebo Slovák," vysvětluje organizační a PR ředitel klubu Jan Rachota úsloví používané v historických mapách.

Dresy moc změn nedoznaly

„Doufáme, že bude znát, že v Tipsport Aréně jsou Lvi a že budou opravdu kousat a soupeřům zde nenechají nic zadarmo. Pokusíme se navodit nepřátelské území už při nástupu na led při předzápasové show," doplňuje Rachota. Heslo zatím visí na dveřích hráčské kabiny, postupně by se mělo objevit i na dalších místech v holešovické hale i na billboardech v ulicích Prahy.

Lev zároveň představil i dresy pro nadcházející sezónu, které oproti té uplynulé moc změn nedoznaly. „Ale to nám nevadí, protože se nám líbí," prohlásil Novotný a upozornil na drobnější korekce dresů, co se střihu týká. „Hodně kluků mělo připomínky k rozměrům, po sezóně se vše prokonzultovalo a dresy jsou udělány na míru. I tohle přispívá k tomu, abychom se na ledě cítili dobře. Když vám dres leze do rukavice a plandá na vás, je to nepříjemné. Jsou udělané perfektně."

Novinkou tak je zejména přechod z modré barvy kalhot na červenou. „Všemu dávají jiný rozměr, jsme spokojení," pochvaluje si mistr světa z roku 2010.

Reklama

Související témata:
Boeing 737