Hlavní obsah

Astana - Lev 2:3Lev Praha vyhrál na ledě Astany a podeváté za sebou bodoval

Astana
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha v Kontinentální lize potvrdili formu a vyhráli na ledě Barysu Astana 3:2. Jediný český zástupce v soutěži bodoval podeváté za sebou, z toho poosmé zvítězil. V 48. minutě rozhodl útočník Jiří Sekáč, který po 38 vteřinách odpověděl na vyrovnání domácích. Lev zakončil sérii čtyř venkovních zápasů a ztratil v ní jediný bod. V pondělí se představí doma proti nejlepšímu týmu soutěže Petrohradu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Radost hokejistů Lva Praha (ilustrační foto)

Článek

Do sestavy Lva se vrátil po třízápasové pauze z marodky nejproduktivnější hráč týmu Klepiš. Po čtyřech utkáních dostal místo jedničky Vehanena v brance příležitost Engren.

V úvodu se Lev ubránil při Azevedově vyloučení. V polovině úvodní třetiny mohl otevřít skóre domácí Gavrilin, jenže vzápětí se radovali Pražané. Thörnberg po Dawesově chybné rozehrávce zachytil puk na modré čáře, šikovně se vyhnul dvěma protihráčům a z levého kruhu překvapil Ahonena.

Blízko vyrovnání byl Puškarjov, ale na Engrena nevyzrál. V 15. minutě měl šanci Ridderwall, náskok Lva však nenavýšil. Domácí po vyloučeních O'Byrneho a Nakládala získali početní výhodu pěti proti třem, kterou využil Američan Bochenski.

Na začátku druhého dějství měl po Sekáčově akci možnost Thörnberg a ve 24. minutě se Pražané radovali znovu. Birnerovo nahození od pravého mantinelu tečoval Matai a při třetím startu za Lva si připsal premiérovou branku. Pro dvacetiletého útočníka, který nastupuje také za prvoligové Litoměřice, to byla první trefa v KHL. V soutěži už odehrál také 19 zápasů za Lev Poprad v sezóně 2011/12.

Lev držel těsný náskok, Engren zmařil Gavrilinovu šanci. Na druhé straně mohl zvýšit Novotný. V 47. minutě už se ale Barys dočkal a smazal ztrátu. Mäenpää nekontroloval puk, sebral mu jej Ruděnko a nabil osamocenému Starčenkovi.

Vzápětí se ale uvolnil v rohu přes dva hráče Zackrisson a volný Sekáč vrátil hostům vedení. Druhý tým Východní konference se pak už snažil o další gól marně, Lev se ubránil i závěrečnému tlaku při power play Astany. Pražané si znovu upevnili ve Východní konferenci pozici v první osmičce pro play off.

Slovan završil nepovedené turné prohrou v Omsku

Hokejisté Slovanu Bratislava zakončili nepovedené čtyřzápasové turné po soupeřových hřištích v KHL třetí porážkou za sebou. Na ledě Omsku podlehli 2:4. Svěřenci českého kouče Rostislava Čady prohrávali po dvou třetinách už 0:4, o zmírnění prohry se zasloužil i český útočník Tomáš Netík svým jedenáctým gólem v sezóně.

"Máme úzký kádr a během tripu jsme kvůli zranění přišli o tři hráče. V zápasech nám chyběl pohyb a silový projev. Dnes jsme bojovali, výborný výkon podal gólman Janus," řekl trenér Čada, jehož tým má z posledních čtyř venkovních zápasů skóre 5:18.

Obránce Marek Trončinský a útočník Radek Smoleňák svými góly pomohli Chanty-Mansijsku vyrovnat v závěru utkání s CSKA Moskva na 3:3, ale jejich tým nakonec prohrál 3:4. O vítězství hostů rozhodl 27 sekund před koncem Denis Denisov.

Brankář Jakub Kovář vychytal Jekatěrinburgu výhru nad Dinamem Riga 3:1, v zápase si připsal 24 zákroků. Jakub Sedláček za lotyšský tým nechytal.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Lev Praha 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Bochenski (Barker, Lundin), 47. Starčenko (Ruděnko) - 11. Thörnberg (Sekáč), 24. Matai (Birner, Cingel), 48. Sekáč (Zackrisson). Rozhodčí: Bulanov, Gofman - Maťuša, Sazonov. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 4070.
Astana: Ahonen - Blochin, Lundin, Savčenko, Litviněnko, Semjonov, Barker - Bochenski, Boyd, Dawes - Starčenko, Poliščuk, Ruděnko - Puškarjov, Upper, Žajlauov - Gavrilin, Romanov, Rachmanov. Trenér: Ari-Pekka Selin.
Lev: Engren - Mäenpää, Ševc, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Mikuš, Nakládal - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Klepiš, Vrána, Ridderwall - Matai, Cingel, Birner. Trenér: Kari Jalonen.
Výsledky dalších čtvrtečních zápasů KHL:
Omsk - Slovan Bratislava 4:2 (za hosty Netík 1+0)
Chanty-Mansijsk - CSKA Moskva 3:4 (za domácí Trončinský a Smoleňák oba 1+0)
Jekatěrinburg - Dinamo Riga 3:1 (domácí brankář Kovář 24 zákroků)
Kazaň - Novokuzněck 4:5 po sam. nájezdech
Nižnij Novgorod - Vladivostok 2:1
Viťaz Čechov - Chabarovsk 2:1 po sam. nájezdech
Spartak Moskva - Ufa 2:3
Dinamo Minsk - Čeljabinsk 4:2
Doněck - Nižněkamsk 2:1 po sam. nájezdech (za domácí Nedorost 1+0)
Záhřeb - Novosibirsk 6:1.

Reklama

Související témata: