Hlavní obsah

Útočník Lva Sekáč: Vyrazili jsme Magnitogorsku trumf z ruky

Martin KézrSport.czPrávo

V 85. vteřině otevřel útočník Jiří Sekáč učet třetího finálového duelu mezi hokejisty Lva a Magnitogorsku. Na gól čekal celé play off, takže měl velikou radost a nakonec slavil i druhou výhru v sérii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Lva Praha (zleva): Ryan O'Byrne, Ondřej Němec a Jiří Sekáč oslavují gól během utkání finále play off KHL proti Magnitogorsku.

Článek

Ulevilo se vám hodně?

O tom nepochybujte, vždyť to byl pro mě už osmnáctý zápas bez gólu. Začal jsem si potom hodně věřit a škoda, že mi nevyšla druhá velká šance. Mäenpää mně to dal skvěle do jízdy, snažil jsem se o kličku, ale bohužel jsem neprotlačil puk za gólmana.

Když Magnitogorsk v závěru podruhé vyrovnal, neztrácel jste víru ve vítězství?

Když inkasujete v takovém zápase minutu před koncem, zbývá malinká šance, aby se ještě něco s výsledkem stalo. Měl jsem už myšlenky na prodloužení, kluci to ale na ledě skvěle udělali a vyrazili jsme Magnitogorsku trumf z ruky.

Cítíte, že by tohle mohl být třeba zlom série?

Je hodně důležité, že jsme zase odskočili a máme zápas navrch. Soupeř ukazuje velkou sílu, hlavně Kovář s Mozjakinem a Zaripovem jsou každé střídání děsně nebezpeční, ale my odehráli výborné utkání. Udrželi jsme kázeň, měli drajv a zvládli vše bez výraznějších chyb. Bylo by špatné nosit hlavu nahoře, ale už jim nesmíme dát čuchnout.

Co jste říkal atmosféře v hale?

Kulisa byla super, přes šestnáct tisíc lidí nás hnalo dopředu. Cítil jsem z hlediště překvapivou sounáležitost s klubem.

Reklama

Související témata: