Hlavní obsah

Z konce Lva v KHL je Rachůnek zklamaný. V Novokuzněcku se hodně nacestuje

Liberec

Hokejový útočník Tomáš Rachůnek je novou posilou Metallurgu Novokuzněck a s týmem, hrajícím KHL, se už připravuje na soustředění v Liberci. Mrzí ho rychlý konec Lva Praha, v němž působil, ale zároveň se těší na nové angažmá. „Jsem rád, že mohu sbírat mezinárodní zkušenosti v elitní soutěži,“ svěřil se třiadvacetiletý hráč v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Rachůnek ještě v dresu Sparty.

Článek

Jak se ohlížíte za svým působením ve Lvu Praha i pražské Spartě?

Hodně mi to dalo. Byl to po všech stránkách dobrý projekt, aby se v Praze hrála KHL na profesionální úrovni. Druhé místo a skvělé zápasy Lva ve finále jsou velkým úspěchem. Samozřejmě jsem zklamaný z toho konce. Jakmile padla možnost setrvání klubu v KHL, poznal jsem, že se ze Sparty do Lva nevrátím a hledal jsem něco jiného. Ozval se Novokuzněck a byl jsem za to rád.

Podobné starosti s novým angažmá měli i ostatní hráči.

S kluky jsem se moc nebavil. V té hektice na to nebyl čas. Určitě si ale oddechli, že na poslední chvíli něco našli přímo v KHL nebo jinde v zahraničí.

Jaké máte první dojmy z Novokuzněcku?

Vzpomínám si, že jsem tam v předminulé sezóně byl se Lvem Praha na zápase, takže zhruba vím, jak to tam vypadá. Tým patří k těm, co toho vzhledem ke svojí poloze v KHL hodně nalétají a nacestují. Začínáme přípravu soustředěním v Liberci. Následuje další kemp v Itálii a turnaj v Astaně. Až potom se mužstvo vrací do Novokuzněcku.

Liberecké prostředí je pro vás z hlediska přípravy asi ideální, že?

Ano, znám to tady. Byli jsme tu se Lvem Praha před dvěma lety pod trenéry Jandačem a Kalousem. Trénovali jsme ve staré hale, kdežto nyní využíváme hned od začátku Tipsport arénu a její dokonalé zázemí. Všechno je v Liberci super.

Kolik cizinců je v Novokuzněcku?

Celkem nás bude pět. Já a čtyři Američané. Tím je vyčerpána kvóta pro zahraniční hráče, takže tady budu z Česka sám. Umím anglicky a věřím, že není těžké se naučit i ruštinu. Tým vede ruský trenér German Titov, který hrál také v NHL.

Váš bratr a také útočník Ivan Rachůnek skončil ve Spartě. Už má novou štaci?

Brácha si shání angažmá a řeší nějaké zahraničí.

Reklama