Hlavní obsah

Irgl po konci v Minsku hledá angažmá, mohl by hrát i extraligu

Hokejový útočník Zbyněk Irgl skončil v týmu účastníka Kontinentální ligy Dinama Minsk a zvažuje, kam povedou jeho další kroky v kariéře. Třiatřicetiletý juniorský mistr světa z roku 2000 a držitel stříbra ze šampionátu seniorů (2006) je v hledáčku Vítkovic a také Třince, po více než sedmi letech by tak opět mohl zakotvit v extralize.

Foto: Petr Horník, Právo

Zbyněk Irgl na srazu hokejové reprezentace

Článek

"U Zbyňka řešíme několik variant ze zahraničí, víme také o zájmu z extraligy. Víc bych to teď nechtěl komentovat, jednání nejsou v konkrétní fázi," uvedl pro server hokej.cz hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Irgl by patrně rád setrval v KHL, kde dlouhodobě úspěšně působí. Kromě Minsku oblékal i dres Atlantu Mytišči a Jaroslavle. Na kontě má v základní části ještě včetně jedné sezóny ruské superligy 358 utkání a 204 bodů díky 103 gólům a 101 asistencím. V play off stihl za 73 vystoupení 42 bodů (22+20).

Zájem mají Vítkovice a Třinec

V závětří ale čekají na svou šanci i extraligoví zájemci o jeho služby. "Zbyněk je naším odchovancem, samozřejmě je to zkušený útočník, který by nám velmi pomohl. Ví, že zájem máme, záleží výhradně na jeho rozhodnutí," řekl šéf ostravského klubu František Černík. "Uvidíme, jak se situace vyvine. Zbyněk upřednostňuje cizinu. Je na něm, kde bude chtít hrát," dodal Černík s tím, že Irgl by mohl i začít ve Vítkovicích a pak odejít do zahraničí.

Také Třinec je nucen čekat. "Zjišťovali jsme, zda by Irgl neměl zájem, ale v tuto chvíli není co komentovat. Nejsme v konkrétní fázi, vše je zatím v obecné rovině," uvedl generální ředitel Ocelářů Pavel Marek.

Reklama

Související témata: