Hlavní obsah

VIDEO: Nepoučitelný! Nazarov zase běsnil jako smyslů zbavený, po sudích hodil i láhev

Vladivostok/Praha

Bouřlivákem byl už v dobách aktivní hráčské kariéry a nic se na tom nezměnilo ani poté, co přesedlal na trenérskou dráhu. Naposledy dal o sobě Andrej Nazarov vědět ve středečním utkání Kontinentální hokejové ligy ve Vladivostoku. Čtyřicetiletý kormidelník Barysu Astana v závěru duelu neunesl výroky hlavních arbitrů Karabanova se Ščeňovem a na střídače předvedl pořádné divadlo. Pochopitelně za to byl ještě týž den disciplinární komisí řádně „odměněn“.

Řádící trenér hokejistů Astany Andrej Nazarov

 
Článek

Řádící trenér hokejistů Astany Andrej Nazarov

Nazarovův incident s fanoušky Minsku z roku 2011

Do konce třetí třetiny zbývalo čtyřicet vteřin, když hostující Astanu za pro ni nepříznivého stavu 2:3 potrestali rozhodčí dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě. To už Nazarov nerozdýchal a vytekly mu nervy. V návalu zlosti nejprve kopnul ručník na led, aby pak ještě směrem k sudím vší silou hodil láhev s pitím.

„S takovým řízením zápasu jsem se ještě nesetkal. Nepodali jsme nejlepší výkon, ale když rozhodčí od začátku druhé třetiny vyloučí sedm našich hráčů za sebou, je to směšné. Jsme na náročném tripu, za šest dní absolvujeme čtyři zápasy, k tomu je třeba připočíst obtížné cestování. A najednou mužstvo z Kazachstánu takto rozeberou na kousky," čertil se Nazarov, který jako hráč patřil mezi bitkaře. V NHL odehrál 571 zápasů, ve kterých obdržel 1409 trestných minut.

Nazarov se opřel do Fetisova, ten mu kritiku vrátil

Tím však výlev Nazarovova vzteku neskončil. Když jej rozhodčí s disciplinárním trestem poslali předčasně do šatny, stihl muže v pruhovaném i fanoušky domácího Vladivostoku počastovat obscénními gesty. „Ta ale nebyla směřovaná k divákům," zapřísahal se na pozápasové tiskové konferenci. „Moc si jich vážím pro jejich vášeň k hokeji a za to, že dokážou vyprodat halu."

Naopak se pustil do bývalého vynikajícího obránce sborné Vjačeslava Fetisova, šéfa Admiralu. „Mám podezření, že rozhodčí ve Vladivostoku jsou jen rukojmími ve hře silných. Šéfem Admiralu je někdejší hokejová hvězda Vjačeslav Fetisov," soptil Nazarov a dodával, že v minulé sezóně zažil ve Vladivostoku coby kouč Doněcku podobný „zářez" od sudích.

Fetisov si útočná slova nenechal líbit. „Když něco takového prohlásil, musí být pořádně šílený. Očekávám od něho vysvětlení. Když je takový frajer, tak ať mi to poví přímo do očí. Jeho postup je zbabělý," opřel se do Nazarova.

Disciplinárka ihned vynesla trest

Disciplinární komise KHL se chováním trenéra klubu z Kazachstánu ještě týž den zabývala a vynesla i trest. Nazarovovi přitížilo, že už dříve byl trestán. V roce 2011 vyfasoval stopku na dva zápasy, když jako trenér Čechova vzal hokejku a spolu se svými dvěma svěřenci napadl fanoušky domácího Minsku sedící za hostující střídačkou (viz video v galerii).

Nyní Nazarov nesmí Astanu trénovat v šesti zápasech, první si odpykal už dnes, kdy jeho tým znovu prohrál ve Vladivostoku. Kouč navíc přijde i o část svého platu. Klub pak byl potrestán pokutou ve výši 160 tisíc rublů (téměř 90 tisíc korun).

Reklama

Související témata: