Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Ufa 3:0Kovář udržel páté čisté konto a vládne v KHL statistice brankářů

Moskva
Aktualizováno

Brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu udržel popáté v tomto ročníku Kontinentální hokejové ligy čisté konto a osamostatnil se na prvním místě této statistiky. Avtomobilist zvítězil nad Ufou 3:0, šestadvacetiletý český reprezentant zastavil všech 27 střel hostujícího mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář české reprezentace Jakub Kovář během utkání Euro Hockey Challenge s Norskem

Článek

S nulou zvítězil také Omsk v utkání favoritů Východní konference na ledě Magnitogorsku, autorem druhé ze čtyř branek byl Miroslav Blaťák. Český obránce po přihrávce krajana Vladimíra Sobotky využil přesilovou hru a skóroval podruhé v sezóně.

Gól Lukáše Kašpara naproti tomu jen zmírnil domácí prohru Chanty-Mansijsku s Nižněkamskem na konečných 2:4. Kašpar dal už 11 branek, z českých střelců jsou na tom lépe pouze Roman Horák z Viťazu Podolsk (15) a Jan Kovář z Magnitogorsku (12).

Jokerit Helsinky prohrál v Rize úvodní třetinu 1:3, ale nepříznivý stav dokázal otočit a nad domácím Dinamem zvítězil 4:3. Přihrávkami na všechny tři zbývající branky se o to přičinil Petr Koukal.

Na počest slavného kouče Viktora Tichonova, který v pondělí zemřel, začaly všechny zápasy KHL minutou ticha. Jeho někdejší klub CSKA nastoupil s černými páskami na dresech proti Petrohradu, za nějž hraje trenérův vnuk Viktor Tichonov mladší. Reprezentační útočník přihrál na vedoucí gól hostů, druhý i třetí pak sám vstřelil, ale jeho tým s lídrem tabulky CSKA nakonec prohrál 3:5.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Vladivostok 2:1
Čeljabinsk - Lada Togliatti 3:1
Jekatěrinburg - Ufa 3:0 (čisté konto Jakub Kovář)
Magnitogorsk - Omsk 0:4 (Blaťák 1+0, Sobotka 0+1)
Chanty-Mansijsk - Nižněkamsk 2:4 (za domácí Kašpar 1+0),
Dinamo Minsk - HK Soči 2:4
CSKA Moskva - Petrohrad 5:3
Dynamo Moskva - Atlant Mytišči 3:2 po sam. nájezdech (za hosty Němec 0+1)
Kazaň - Barys Astana 3:2
Dinamo Riga - Jokerit Helsinky 3:4 (za hosty Koukal 0+3).

Reklama

Související témata: