Hlavní obsah

Přijde Hertl v San Jose o kamaráda? O Havláta se prý zajímají Ottawa s Rangers

San Jose/ Praha

Když v létě Tomáš Hertl jako vyjukaný mladík dorazil na přípravný kemp hokejistů San Jose, byl to právě Martin Havlát, kdo jej zasvětil do toho, jak vše za oceánem funguje, a kdo mu pomohl s jakýmkoliv problémem. Teď však prý hrozí, že se české žraločí duo rozpadne. Podle kanadského deníku Ottawa Sun se o Havláta zajímají New York Rangers a Ottawa.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Útočník San Jose Martin Havlát (vlevo).

Článek

Havlátovu kariéru provázejí častá zranění, po dřívějších potížích s rameny se v létě musel podrobit operaci tříselné kýly, kvůli čemuž přišel o začátek sezóny. Do sestavy se vrátil na konci října, vedení Žraloků ale od dvaatřicetiletého forvarda očekávalo podstatně víc. Havlát hrající ve třetí formaci nasbíral během osmi duelů pouhé dva body za gól a asistenci, a v pátek v Edmontonu jej kouč Todd McLellan vůbec nepostavil.

O dva dny později proti Chicagu sice opět hrál, ale až ve čtvrté lajně. McLellan na Havlátovu adresu prohlásil, že po zranění hraje spíš exhibiční hokej. „Často jsme se o něm bavili, že musíme mít trpělivost a nechat ho hrát jeho hru, aby se dostal do formy," řekl trenér pro CSN Bay Area.

„Když se vracíte po zranění, musíte si svůj čas na ledě něčím zasloužit," doplnil pro Mercury News generální manažer Žraloků Doug Wilson a zmínil výkony Tomáše Hertla, Matta Nieta a Brenta Burnse, kteří přinesli do ofenzivy větší sílu. „O své místo teď (Havlát) bude muset zabojovat. Přesně tohle ale dobrá mužstva potřebují."

Se svou výměnou musí Havlát souhlasit

Podle deníku Ottawa Sun kolem Havláta krouží New York Rangers a Ottawa, kterou byl český útočník v roce 1999 draftován a strávil v ní prvních šest sezón své zámořské kariéry, když v 298 zápasech základní části posbíral 235 bodů. Právě Senatorům by se Havlát náramně hodil, generální manažer Bryan Murray se totiž nedávno nechal slyšet, že by uvítal útočníka do prvních dvou řad.

Havlát má u Sharks platný kontrakt ještě pro příští sezónu, ve které by si měl vydělat 6 miliónů dolarů (o milión více než v probíhajícím ročníku). Navíc má ve smlouvě zanesenou klauzuli, že s výměnou do jiného klubu musí souhlasit i on sám.

Návratu do Ottawy by se bránit nemusel, jeho agent Allan Walsh ale prozatímní přestupové spekulace popřel. „Nikdo mu (Havlátovi) nic o výměně nenaznačoval. V San Jose je spokojený a výhradně se soustřeďuje jen na hraní hokeje," napsal na svém účtu na Twitteru.

Reklama

Související témata: