Hlavní obsah

Chicago - Los Angeles 3:1Stav série 1:0Do finále Západní konference NHL vstoupilo vítězně Chicago.

New York

Hokejisté Chicaga zvítězili v úvodním finále Západní konference play off NHL nad Los Angeles 3:1. Rozhodující gól vstřelil za stavu 1:1 v polovině zápasu obránce Duncan Keith, dvěma asistencemi se na triumfu Blackhawks podílel slovenský útočník Marián Hossa.

Foto: Mike Dinovo, Reuters

Chicagský Marcus Kruger (vlevo) v souboji s Trevorem Lewisem z Los Angeles.

Článek

Chicago, v jehož sestavě po dvou vynechaných zápasech znovu naskočil i český obránce Michal Rozsíval, bojuje s Los Angeles o postup do finále Stanley Cupu druhý rok po sobě. Loni "Černí Jestřábi" zvítězili 4:1 na zápasy a nakonec si dokráčeli až pro stříbrný pohár. Také v neděli vstoupili do série lépe a potvrdili svou neporazitelnost na domácím ledě, kde v letošním play off vyhráli všech sedm duelů.

Skóre otevřel v 15. minutě v přesilové hře Brandon Saad. Ve 24. minutě už se domácí radovali z vedení 2:0, avšak předčasně. Rozhodčí sice nejprve uznali gól Jonathana Toewse, po následné poradě na ledě jej ale odvolali kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. "Snažili jsme se na to rychle zapomenout a neužírat se tím, že sudí rozhodli v náš neprospěch," poznamenal Toews.

Přesto hned o minutu později hosté vyrovnali zásluhou Tylera Toffoliho. Jenže navzdory drtivé střelecké převaze 17:6 už další góly v prostředním dějství nepřidali. V brance domácích totiž opět čaroval Corey Crawford, který si nakonec připsal 25 úspěšných zákroků. Na druhé straně měl Jonathan Quick trošku smůlu, když za jeho zády ve 32. minutě skončila nenápadná střela Keitha, kterou nechtěně tečoval útočník Los Angeles Trevor Lewis.

Chicago si výhru pohlídalo

"Corey odvedl skvělou práci, stejně jako v celém play off. Ať už vyhrajeme, nebo prohrajeme, on nikdy není příliš nahoře nebo naopak dole, protože ví, že zítra je další den," řekl na adresu Crawforda spoluhráč Saad. "Nejdůležitější je si věřit. A jít do utkání maximálně koncentrovaný," odhaluje svůj recept na úspěch devětadvacetiletý gólman Chicaga, jenž s průměrem 1,9 obdržené branky na zápas a úspěšností zásahů 93,3 procenta vévodí statistikám brankářů v play off.

Ve třetím dějství už si Chicago náskok pohlídalo a povolilo "Králům" jen čtyři střely na branku. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou navíc unikli do přečíslení tři na jednoho Hossa, Johnny Oduya a Toews, který přidal pojistku v podobě třetího gólu. Hosté s výsledkem nic neudělali ani při více než dvě minuty trvající hře bez brankáře.

"Myslím, že se můžeme zlepšit v důrazu před brankou. Musíme to jejich brankáři ještě více znepříjemnit, protože jsme dnes měli několik velmi nadějných střel, jenže nikdo brankáři neclonil, takže všechny puky viděl," hledal hlavní příčiny porážky útočník Los Angeles Anže Kopitar. "Máme proti nim šanci. Jen jim nesmíme chybami sami nabízet góly jako dnes," uvedl další útočník Mike Richards.

Druhé utkání je na programu ve středu znovu v Chicagu. "Podali jsme dobrý výkon, ale proti takovému týmu, jako mají Blackhawks, musíme zahrát opravdu výborně," burcuje mužstvo obránce Willie Mitchell.

Semifinále play off NHL:
Západní konference - 1. zápas:
Chicago - Los Angeles 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 15. Saad, 32. Keith, 57. Toews - 25. Toffoli. Střely na branku: 20:26. Diváci: 21 832. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články