Hlavní obsah

Montreal - NY Rangers 1:3Stav série 0:2Newyorští Jezdci podruhé vybrakovali Montreal, Plekanec se znovu neprosadil

Aktualizováno

Letošní finále Východní konference NHL je zatím zcela v režii hokejistů New Yorku Rangers. Jezdci vybojovali venku druhé vítězství, po sobotním sedmibrankovém představení tentokrát porazili Montreal na jeho ledě 3:1 a v sérii se ujali vedení 2:0 na zápasy. Jediný český hokejista Tomáš Plekanec počtvrté za sebou nebodoval, navíc byl u jedné inkasované branky Canadiens.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Tomáš Plekanec (14) ani tentokrát na brankáře Rangers Henrika Lundqvista nevyzrál.

Článek
Fotogalerie

Montreal se v druhém zápase musel obejít bez zraněné brankářské jedničky Careyho Price, kterého tentokrát zastoupil Kanaďan Dustin Tokarski, jenž zatím se zápasy play off neměl žádné zkušenosti. Slovák Peter Budaj tak nečekaně zůstal jen na střídačce.

Domácím hokejistům se podařilo vstřelit vedoucí gól, už v sedmé minutě hry se prosadil Max Pacioretty. Jenže Rangers o pouhých 17 sekund později zásluhou nejlepšího hráče zápasu Ryana McDonagha, jehož nahození si srazil do branky zadák Josh Gorges, okamžitě srovnali a na konci první třetiny utkání po trefě Ricka Nashe z přečíslení otočili ve svůj prospěch.

Další branky už se fanoušci Canadiens nedočkali. Tomáš Plekanec vystřelil na brankáře Henrika Lundqvista dvakrát, ale famózního dvaatřicetiletého brankáře, který kryl celkem 40 pokusů domácího celku, už nikdo z hokejistů v červených dresech nepřekonal. Naopak ve druhé třetině ještě udeřil na druhé straně Martin St. Louis a Rangers mohli slavit druhé venkovní vítězství.

Fenomenální Lundqvist

"Jediný důvod, proč jsme dnes prohráli, se jmenuje Lundqvist," konstatoval trenér Montrealu Michel Therrien. "Chytal fenomenálně. Ukradl nám vítězství. Byl to jeho zápas."

Therrienův protějšek Alain Vigneault nemohl než souhlasit. "Jen díky němu jsme v první třetině zůstali ve hře o vítězství," řekl kouč Rangers. Útočník Rick Nash měl výstižnou odpověď na otázku, jak by Lundqvista oznámkoval na stupnici od jedné do deseti. "Dvanáct," řekl úspěšný střelec, který před startem série neskóroval v patnácti zápasech za sebou. Proti Montrealu se ale trefil v obou střetnutích.

Přitom ani Tokarski nepodal špatný výkon. Zkušenějšímu souputníkovi v protější brance se ale rovnat nemohl. V pondělí to jednoduše nebylo možné. "Lundqvist je superstar a přesně tak chytal," krčil Tokarski rameny. "Nejdůležitější dnes bylo, že jsme dokázali tak rychle vyrovnat," prohlásil hrdina večera Lundqvist, který si téměř polovinu zákroků připsal ve třetí třetině, kdy zneškodnil 19 střel, o pět více než v úvodním dějství.

"První třetina byla náročná. Věděli jsme, že na nás Montreal vletí a stalo se. Odehráli výborných dvacet minut, ale přesto jsme vstupovali do druhé třetiny s náskokem my. Cítili jsme se sebevědomě a ve druhé a třetí třetině jsme hráli opravdu dobře. Navíc nás uklidnil třetí gól," popsal zápas brankář Rangers.

Série se teď přesune do Madison Square Garden v New Yorku. Třetí zápas je na programu ve čtvrtek.

Semifinále play off NHL:
Finále Východní konference - 2. zápas:
Montreal - New York Rangers 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Branky: 7. Pacioretty - 7. McDonagh, 19. Nash, 29. St. Louis. Střely na branku: 41:30. Diváci: 21 273. Stav série: 0:2.
Kanadské bodování play off NHL:
1.Kopitar(Los Angeles)1519(5+14)
2.Gáborík(Los Angeles)1515(9+6)
3.Getzlaf(Anaheim)1215(4+11)
4.Malkin(Pittsburgh)1314(6+8)
5.Parise(Minnesota)1314(4+10)
6.Hossa(Chicago)1313(2+11)
7.Subban(Montreal)1312(4+8)
8.Carter(Los Angeles)1512(4+8)
9.Toews(Chicago)1311(6+5)
10.Eller(Montreal)1311(5+6)
50.Plekanec(Montreal)127(3+4)
90.Hertl(San Jose)75(2+3)

Reklama

Související témata: